30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Mavi bayraklı plaja kanalizasyon akıyor

Kuşadası'nın mavi bayraklı plajları büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Sahil bandı üzerindeki Türkmen Mahallesi'nin kanalizasyonunun doğrudan denize aktığı ortaya çıktı. 

Tatil için Kuşadası'na gelen turistler, lağım sularının yanında güneşlenmek zorunda kalıyor. 

Aydın'ın ünlü tatil beldelerinden Kuşadası'nda büyük bir çevre felaketi yaşanıyor. Sahil şeridi üzerinde yer alan Türkmen Mahallesi'nin tüm kanalizasyon atığı doğrudan denize boşaltılıyor. 

Kuşadası Belediyesi tarafından bir hafta önce açılan, ancak bir türlü kapatılmayan kanalizasyon hattı, mavi bayrak sahibi plajların kirlenmesine neden oluyor. 

Bu durum halen bölgede bulunan turistler için de kötü bir görüntü oluşturuyor. Plajda biriken çöplerin günlerdir toplanmaması ve çöp poşetlerinin plaj kenarında birikmesi ise işin ayrı bir boyutu durumunda.

Bir yanda lağım, bir yanda da birikmiş çöplerin arasında güneşlenmeye kalan turistlerse tatil için Kuşadası'nı seçmenin pişmanlığını yaşadıkları ifade ediyor. 

Çevrede yaşayan vatandaşlarsa kanalın kapatılması ve lağımın denize akışının engellenmesi amacıyla belediyeye müracaat ettiklerini, ancak kış geldiği için kapatılmayacağı yanıtını aldıklarını söylüyor. 
Kuşadası Belediyesi'ni ağır bir dille eleştiren vatandaşlar, böylesi bir "rezalete" imza atan belediye yönetimini kınadıklarını vurgulayarak, "Belediyenin vurdumduymazlığı yüzünden Kuşadası turizmi sonunda lağım suları ile tanıştı. Mavi Bayraklı bir plaja doğrudan kanalizasyonun akması inanılır gibi değil. 

Yaptığımız tüm şikayetlere rağmen belediye bir haftadan beri önlem almıyor. Şehrin merkezinde lağım suları doğrudan plaja akıyor. Belediye Başkanı kendi çocukları ile buradan denize girer mi? Kendisi buradan, lağım akan bu yerden denize girer mi?" diye tepkilerini dile getiriyor.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 10:28:50
Güncelleme :26 Eylül 2006 Salı 10:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail demirkol IP: 81.214.183.xxx Tarih : 6.10.2006 05:16:21
kuşadasında hiç gazeteci bulunmuyor herhalde.büyük menderesin ege denizine döküldüğü yere bakarsanız menderesin geçtiği birçok ilçenin kanalizasyonlarının buraya döküldüğünü görürsünüz.kaç yıldır bu böyle.haber muhabirlerinin aydından çıkaracağı çok haber var aslında ama herhalde muhabir yetersizliği.araştırmak lazım bu tür konuları. tebrikler iha & kenthaber