29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İlde ayran kampanyası

Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Ör-Koop) Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Ahmet Ertük, "Televizyon reklamları ile satışları hızla artan gazlı içeceklerin karşısında, çocuklarımıza süt ürünleri içirmek için ısrarcı davranmalıyız" dedi.
 
Aydın'ın en fazla üyeye sahip kooperatiflerinden olan Ör-Koop'un Aydın'daki satış bayileri düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Aydın Ay Mendo Tesislerinde Ör-Koop baş bayisi Hüseyin Tosun tarafından organize edilen programa Ör-Koop Yönetim Kurulu Başkanı AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Ör-Koop Genel Müdürü Mehmet Şimşek, Aydın Esnaf Odaları Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Kantinciler Odası Başkanı Hüseyin Akgül ve Ör-Koop'un Aydın'daki 700 satış bayisi ve bu bayilerin aileleri katıldı.
 
Kola ve gazlı içecekleri çocuklardan uzak tutma görevinin ebeveynlerde olduğuna dikkat çeken Ahmet Ertürk, süt tüketimin fazla olduğu ülkelerde çocukların sağlıklı ve boylarının daha uzun olduğunu söyledi. Ertürk, Ör-Koop olarak süt ürünlerinin daha kolay ve ucuz teminini sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Avrupa birliği ülkelerinde bir kişinin yıllık 200 litre süt mamulleri tükettiğine değinen Ertürk, ülkemizde ise önceden çok düşük olan bu rakamın 130 litre civarlarına çıktığını kaydetti. Süt ile birlikte ayran, peynir, yoğurt ve diğer süt ürünlerinin de tüketilmesini isteyen Ertürk, "Dünya en çok yoğurt tüketen ülke biziz. Biz ülkemizde yoğurdun türevi olan ayranın daha çok tüketilmesi için çaba göstermeliyiz. Orta yaşın üzerindekiler bu alışkanlığı kazanmamış ama biz çocuklarımıza bu alışkanlığı vermeliyiz. Coca Cola başta olmak üzere tüm gazlı içecek firmaları reklamlarla çocuklarımızı etkiliyor ve satışları hızla artıyor. Günde bir bardak ayranın kadınlarda 35 yaşında sonra başlayan kemik hastalıklarını da engellediği biliniyor. Başta çocuklarımız olmak üzere toplumun her kesimine ayran tüketme alışkanlığına kazandırmalıyız. Gazlı içeceklerin engellenemez yükselişine ancak göstereceğimiz bu dirençle karşı koyabiliriz" diye konuştu.
 
Ör-Koop'un yıllık üretimi ve ürünlerin pazarlanması ile ilgili bilgi veren Başbayi Hüseyin Tosun ise bugüne kadar sadece Aydın ve Denizli illerine satış yaptıklarından bahsetti. Aydın'da 700 ve Denizli'de 200 satış bayilerinin olduğunu belirten Tosun, başta Ege Bölgesi olmak üzere pazarlama ağlarını genişletme düşüncesinde olduklarından söz etti. Tamamen doğal ve kimyasal madde kullanılmayan sür ürünleri imal ettikleri bilgisini veren Tosun, "Özellikle kullandığımız mayalar kalite standartlarına uygundur. Fabrikamızda günde 30 bin bardak ayran üretiliyor. Kış aylarında aylık 300 ton olan süt işleme kapasitemiz bahar aylarından itibaren 600 tona kadar çıkmaktadır.
Fabrikamızda ayrandan başka taze yoğurt, süzme yoğurt, tulum peyniri, diğer peynir çeşitleri, tereyağ ve belli miktarlarda meyve aromalı yoğurtlar üretiyoruz" ifadelerini kullandı.

Aydın Kantinciler Odası Başkanı Akgül ise il merkezinde faaliyet gösteren 50 okul kantininden 35'inin oda üyesi olduğunu söyledi. Aydın'daki okullarda ayran tüketiminin artırılması için birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirten Akgül, özellikle okullarda ayran tüketimini artırmak için çeşitli projeler hazırladıklarını açıkladı.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 10:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?