30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Akıllı Tasarım' paneli düzenlendi

Aydın'da bugün Ekoloji Derneği tarafından 'Akıllı Tasarım' konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Mustafa Akyol, "Bilim sayesinde ben dünyadaki bütün varlıkların birileri tarafından yaratıldığını ve kendiliğinden meydana gelmediğini inanıyorum. Bence bilim dünyasında bu gün gelinen noktada bilim Allah'a ulaşmıştır. Fakat bir çok bilim adamı bunu söylemekten çekinmektedir" dedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen panele Aydın Vali Yardımcısı Ömer Eru, Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Köy Hizmetleri Müdürü Nurettin Yıldız, çok sayıda davetlinin yanı sıra binlerce lise öğrencisi katıldı. Panele konuşmacı olarak Amerika Birleşik Devletleri Nevada Üniversitesi Makine Mühendisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Çengel, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Osman Çakmak ve Araştırmacı yazar Mustafa Akyol katıldı.

Panelde ilk konuşmayı yapan Araştırmacı yazar Mustafa Akyol, "Doğadaki tasarımlar gönümüz teknolojisine öncülük etmiştir. İnsan vücudundaki moleküller yerinde ve işlevlerini tam olarak yerini getirmese ya da ribozom olduğu halde DNA'nın olmasaydı insan vücudundaki bütün dengeler alt üst olurdu. Bunun gibi dünyada madde, sıvılar ve bir tasarımcısı olmasa tam olarak işlevini yerine getiremezdi. Bugüne kadar sözde bizim atalarımız olarak kabul edilen kıllı maymunlar insanın hayal gücünü genişleten sanattan başka bir şey değildir. Maymunun insanın atası olması gibi gerçek dışı teoriler bilimin sonucu değildir. İnsanoğlu maymun denilen varlıktan evrimleşerek varolmuş bir canlı değil, bir anda varolan bir canlıdır. Bugüne kadar evrim teorisi olarak önümüze sürülen teorileri anlatan resimler ve bilgiler bir yalandan ibarettir. Fakat bu güne kadar onlarca bilim adamı kendi tezlerini kabul ettirebilmek için çeşitli yollara başvurmuşlardır. Hatta kendi tezini kabul ettirmek isteyen bir bilim adamı kelebekleri ağaca çivileyerek yapıştırmış. Bu kelebekleri fotoğraflayarak tezine kanıt olarak kullanmaya çalışmıştır. Bu tip insanlar bilimi, yaratıcısız bir şekilde doğanın var olduğunu kanıtlamada kullanmışlardır. Bu nedenle önlerine çıkan bütün varlıkları bilim yoluyla kendiliğinden oluştuğunu savunmaya çalışmışlardır. Ben bilimin, dünya üzerindeki bütün varlıkları birileri tarafından yaratıldığını ortaya çıkardığını inanıyorum. Bugün bilim Allah'ın varlığına ulaşmıştır" diyerek, birçok bilim adamının evrim teorisini yalandan ibaret olduğunu kaydetti. Araştırmacı yazar Mustafa Akyol, konuşmasını tamamlamasıyla birlikte salonu dolduran yaklaşık 2 bin kişi tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Mustafa Akyol'dan sonra kürsüye çıkan Gazi Osman Paşa Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Osman Çakmak ise, "Bilimde ön yargı var. Bilimdeki ön yargının her şeyin maddeye bağlı olduğunudur. Daha önce tıpta var olan bu ön yargının kaldırılmasıyla hastalara sadece ilaç tedavisinden başka tedavi yönteminin olmadığı kanısı ortadan kaldırılmış. Ve çok değişik ilaçsız tedavi yöntemleri ortaya çıkmıştır. Bizimde isteğimiz bilimin doğaya bakış açısını genişletmesidir. Eski Yunanlılar'ın bile gördüğü güzellikleri, biz bugün bilimin kısıtlanmış görüş açısı nedeniyle güzellikleri görmemize rağmen kabul etmek istemiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 23:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?