29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Avukatlar 1 günlüğüne iş bıraktılar

Aydın'da avukatlar, yargı mensuplarına yönelik saldırılara tepki olarak 1 gün boyunca duruşmalara katılmama kararı aldı. 

Aydın Adliye Sarayı önünde biraraya gelen baroya bağlı avukatlar, bir basın açıklaması yaparak, 1 gün boyunca duruşmalara ve diğer görüşmelere katılmayacaklarını açıkladı. Aydın Baro Başkanı Avukat Sümer Germen, insanların hukuka, adalete, hukuk devletine, yargının bağımsızlığına ve yargı sistemine karşı olan inançlarını yitirmeye başladığını söyledi. 

Germen, bağımsız yargının kurumsallaştırılmaması nedeniyle kişilerin kaba kuvvet ve silaha sarıldığını ifade etti. 

Artık varolan eksikliklerin bedelini kan ve canla ödemekten bıktıklarını belirten Germen, "Akan her damla kan, yitip giden her candan başta ülkeyi yönetme iddiasındaki siyasi kadrolar olmak üzere tüm toplum olarak sorumluyuz.

Günlük kişisel kaygıların peşinde koşmaktan, gerginlik ve ayrışmaya neden olacak yapay sorunlar yaratmaktan vazgeçmeliyiz. Avukatlar ve barolar olarak teröre çok kurban verdik. Meslektaşlarımız son 6ı yılda 9'u ölümle sonuçlanan 43 ayrı saldırıya uğramışlardır" dedi. 

Sümer Germen, hukukçu kimlikleri ve Avukatlık Yasası'ndan kaynaklanan görevleri nedeniyle ülkede eksiksiz demokrasinin kurumsallaştırılması yolunda gayretlerine yılmadan devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

Baro Başkanı Germen'in açıklamasının ardından bugüne kadar saldırıya uğrayan 55 avukatın ismini okuyan grup üyeleri, daha sonra sessizce adliye binası önünden ayrıldı.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 18:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?