30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Aydın Sanayii ve Ticaret Fuarı açıldı

Aydın Ticaret Odası, Ticaret Borsası, EBSO Aydın Şubesi organizesinde Aydın Belediyesi'nin desteği ile bu yıl 5.'si düzenlenen Aydın Sanayii ve Ticaret Fuarı, Atatürk Meydanı'nda açıldı. Aydın ekonomisine, ticari ve sosyo kültürel hayatına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen fuara Aydın, İzmir, Denizli, Muğla, Kütahya, ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odalarına bağlı yatırımcı firmalar katıldı.

Açılışa Aydın Valisi Mustafa Malay, Belediye Başkanı Vekili Halis Günday, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk, Ahmet Rıza Acar, Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, EBSO Aydın Şube Başkanı Ercan Çerçioğlu, işadamları ve davetliler hazır bulundu.

Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ yaptığı açılış konuşmasında kentte fuar alanı sıkıntısı yaşadıklarını, belediyenin bu sorunu çözmesini istedi. Baştuğ, ülke kalkınmasında ve ülke ekonomisinde işadamlarının çok önemli yeri olduğunu belirterek, "2000 Krizinden kurtulabilmemizin en büyük nedeni işadamlarının iş yapma gücü ve yatırımlarıdır. Son beş yılda ülkemiz krizin etkisinden kurtulup, sanayi ve ticaretiyle ilerlemeye başlamıştır. Her ne kadar bu istihdama tam istediğimiz gibi yansımasa da ülkemiz iyi yolda ilerlemektedir. Kısa süre içerisinde istihdam sorununun çözüleceğine inanıyorum. El birliğiyle Türk iş dünyası ülkenin kalkınması için birlikte hareket etmelidir. Ülkenin krizi aşmasında özel sektör üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdi. Şimdi sıra devlettedir. Devlet, özel sektörün önündeki mayınları temizleyerek özel sektörün önünü açmalıdır. Aydın Sanayi ve Ticaret Fuarı açıldığı ilk yılda 8 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Geçen sene ise bu rakam 50 bine ulaştı. Fuarımızdaki bu ilerlemeyi göz önüne alarak daha büyük çapta bir fuar oluşturmak istiyoruz. Aydın'da maalesef geniş mekanlarımız olmadığı için dar mekanlarda fuarlar kuruyoruz. Bu nedenle Aydın Belediyesi'nden fuar alanı istiyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay ise ülke kalkınması için üretimin önemine değinerek, üretim kadar tanıtımın da önemli olduğunu söyledi. Protokol konuşmalarının ardından Aydın 5. Sanayi ve Ticaret Fuarı, Vali Malay, AK Parti Aydın Milletvekilleri ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ tarafından açıldı. Stantları tek tek dolaşan Aydın Valisi Mustafa Malay özel bir firma tarafından tanıtılan masaj koltuklarına yoğun ilgi gösterdi. Vali Malay günün yorgunluğunu atmak için masaj koltuğuna oturup milyarlık koltukta bir süre kendisine masaj uygulatarak dinlenmeye çalıştı. Öte yandan Sağlık Müdürlüğü tarafından fuarda açılan stantta organ bağış kampanyası başlatıldı.
Aydın Sanayi ve Ticaret Fuarının açılışına Başbakan Tayip Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Kadından sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu iş yoğunlukları dolayısıyla göndermiş oldukları telgraflarla fuarın Aydın ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 19:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?