19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bakım evi 6 bin köpeğe ev sahipliği yaptı

Aydın Belediyesi tarafından 2000 yılında kurulan Köpek Bakım Evi'nin bugüne kadar yaklaşık 6 bin sokak köpeğine ev sahipliği yaptığı bildirildi.

200 köpek kapasiteli Aydın Belediyesi Köpek Bakım Evi, sokak köpeklerinin fazlalığı nedeniyle üstlenmiş olduğu görevi yerine getirmekte zorlanıyor. Aydın'ın sokaklarındaki bütün köpeklerin toplanması halinde şu anda faal olan bakım evi gibi en az 30 tane daha yapılması gerektiğini belirten Köpek Bakım Evi bakıcılarından Zafer Karakaya,

"Aydın'ın sokaklarında vatandaşlar tarafından ihbar edilen köpekleri toplayıp buraya getiriyoruz. Toplanan köpeklere kısırlaştırma ve bakım dönemi içerisinde sahip çıkan olmadığı zaman tekrar doğaya salıveriyoruz. Bunu yapmadığımız takdirde en az 30 tane daha köpek bakım evi yapılması gerekmektedir. Bugüne kadar bakım evine yaklaşık 6 bin köpek geldi. Bunların dişileri kısırlaştırıldı. Erkekleri ise bakımı yapıldıktan sonra şehir dışına yiyeceklerini kolay temin edebilecekleri yerlere bırakıldı. Köpekleri bakım süresi olan 3 ay içerisinde sahiplenmek isteyenlere veriyoruz. Her gün şehrin lokantalarından ve mutfağı bulunan resmi dairelerden atık yemekler geliyor. Gelen atık yemeklerle köpeklerin karınlarını doyuruyoruz. Haftada bir köpekleri yıkayıp, gerekli iğne ve ilaçları yapıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 16:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?