29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Bayramda fakir ve kimsessizleri unutmayalım'

Aydın Valisi Mustafa Malay, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, kırgınlıkların sona erdirilmesini, kurban kesen vatandaşların fakir ve kimsesizleri unutmamasını istedi.

Türk toplumunda dini ve milli günlerin ayrı bir önem taşıdığını belirten Vali Mustafa Malay, "İnsan olmanın erdemini en sade ve en yüce duygularla yaşadığımız dini bayramlarımız, toplumsal yaşantımızda vazgeçilmez önem taşır. Büyük coşkuyla hazırlandığımız bu bayramda, kırgınlık ve küskünlüklerin sona erip, saygı ve sevginin öne çıkmasını temenni ediyoruz" dedi.

Vali Malay açıklamasında, "Toplumsal yaşantımızın en önemli günlerinden biri olan Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde yaşayabilmeniz için bütün tedbirlerin alındığını, hayvan satış merkezleriyle birlikte toplu kesim yerleri tesis edildiğini bilmenizi istiyorum. Kurbanlarını özel mülklerinde kendisi kesmek isteyenlerin çevre kirliliği yaratmadan ve hayvanlara eziyet vermeden kesim yapmalarını ya da toplu kesim merkezlerinde sağlık şartlarına, çevre temizliğine ve dini hükümlere uygun bir şekilde kurbanlık hayvanları kestirmelerini bekliyor ve rica ediyorum. Bu duygu, düşünce ve dileklerle herkesin bayramını kutluyorum" ifadelerinde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 12:56:43
Güncelleme :7 Ocak 2006 Cumartesi 13:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?