30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Hüsrana uğratan sergi

Cumhuriyet'in kuruluşunun 82. yıldönümü dolayısıyla Aydın İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan kitap sergisinin açılışına sadece 3 kişi katıldı.

Katılımın az olmasını eleştiren Vali Yardımcısı Nurdoğan Kaya, "Türk halkının olduğu gibi Aydın halkı da kültür ve sanata gereken ilgiyi göstermiyor. İlgi göstermediğimiz değerler bir elimizden çıkar gider. Elimizdeki değerleri sahip çıkmamız için onlarla her zaman iç içe olmalıyız" dedi.

Aydın Resim ve Sanat Galerisi'nde açılan 'Atatürk ve Cumhuriyet' konulu kitap sergisinde toplam 150 kitap bulunuyor. Atatürk'ü anlatan resimlerin ve yazıların yer aldığı sergi gereken ilgiyi görmedi. Serginin açılış törenine, sadece Aydın Vali Yardımcısı Nurdoğan Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Nusret Debre ve kütüphane yetkilisi bir kişi katıldı.

Açılışa katılanların vali yardımcısı Nurdoğan Kaya, "Kültür ve Sanat değerlerine gereken önem verilmiyor. Değerlerimizi korumadığımız müddetçe yok olup gider. Bu gün Aydın'da Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Atilla Koç sayesinde bir Devlet Tiyatrosu var. Vatandaşlarımız gelen sanatçıları boş koltukların önünde oynatırsa bu değeri de kaybederiz. Elimizdeki Kültür ve Sanat değerlerini kaybetmemiz için halkımıza büyük önem düşüyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 17:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?