31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İtalya'dan ağaç ithal edilecek

Aydın Belediyesi tarafından eski TARİŞ alanına yapılacak olan parkın içerisine dikilecek ağaçların İtalya'dan ithal edilecek.

Aydın'da uzun süre tartışmalara neden olan TARİŞ alanında, belediyenin girişimleri sonucu içerisinde çok amaçlı sosyal tesis, işyerleri, oto park ve gölet olan bin metrekare alanı kapsayan bir park yapılmasına karar verildi. Parkın projeleri basına ve kamuoyuna tanıtılırken, bahçesine dikilecek ağaçların İtalya'dan ithal edileceği öğrenildi.

İthal edilecek ağaçları yerinde seçeceklerini belirten Belediye Başkanı İlhami Ortekin, "7 Eylül 2006 tarihinde açılışını yapacak olduğumuz TARİŞ Park'a dikilecek ağaçları, İtalya'daki botanik bahçelerinden ithal edeceğiz.
İthal edeceğimiz ağaçları seçmek için Aydın'dan basın mensuplarından ve belediye çalışanlarından bir grup götüreceğiz. Parka dikilecek ağaçlar yetişmiş olacak. 20 yıl yetişmesini beklemeyeceğiz. 2006 yılında dikecek olduğumuz ağacın gölgesinden yararlanmak için 20 yıl bekleyemeyiz. Parkın inşaatı bittiği gün ağaçlarında gölgesinden yararlanmaya başlayacağız. İthal edeceğimiz ağaçları çok cüzi bir rakama mal edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 18:38:06
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 23:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?