30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kadın dernekleri şok etti!

Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şube Başkanı Güncay Kösem, TBMM'ye taşınan ünlülerin ve mankenlerin taciz ve şiddet açıklamalarıyla ilgili olarak, "Ünlüler yaşantılarındaki her türlü olayı reklam için kullanıyor" dedi.

Kadın haklarıyla mankenlerin yaşantılarının örtüşmediğini belirten Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şube Başkanı Güncay Kösem, toplumda şiddet gören kadınların kendilerini gizlediklerini belirtti. Mankenlerin mesleklerinin kadınların istemediği teşhircilik olduğunu ve ünlülerin yaptığı açıklamaları reklam amacıyla gördükleri için samimi bulmadıklarını söyleyen Kösem,

"Mankenler yıprandığında, reklama ihtiyacı olduğunda dayağı ve tacizi reklam aracı olarak kullanıyor. Bunu nasıl değerlendireceğiz, ayıracağız. Kadınlara cinsel obje olarak bakılmamalı. Teşhir edilmemeli, reklam amacıyla kullanılmamalı. Mankenler, vücutlarını sergileyerek, teşhir ederek ölçüyü kaçırıyorlar. Toplumda şiddet ve taciz gören kadınlar kendilerini gizlerken, mankenlerin bunu reklam amacıyla kullanıyor. Kadın dernekleri için öncelik, gerçekten taciz ve şiddete maruz kalan kadınlar. Tabi ünlüler de tacize ve şiddete maruz kalıyorlardır.

Kadının bunlardan kurtulması için ekonomik olarak dayanağı olması gerektiğine inanıyoruz. Mankenlerin zaten ekonomik özgürlükleri var. Mankenlerle kadın hakları için mücadele eden, şiddete maruz kalan bir kadınla, kendi vücudunu kullanarak para kazanan bir kadını aynı kefeye koyamazsınız. Biz önce kendi yörelerimizdeki kadın sorunlarını çözmeliyiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 16:25:22
Güncelleme :9 Aralık 2005 Cuma 17:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?