20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kozak'tan uyuşturucuya dikkat uyarısı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğrenci Derneği Başkanı Altan Kozak, uyuşturucu tacirlerinin okulların ilk günlerinde kurbanlarını seçip, çeşitli yollarla bu kişilerle temas kurarak kötü alışkanlıklara ittiğini belirterek, velileri ve öğrencileri dikkatli olmaya çağırdı.

Öğrencileri kötü alışkanlıklardan korumak ve bilinçlendirmek amacıyla dernek olarak çalışmalarının devam ettiğini belirten ADÜ Öğrenci Derneği Başkanı Altan Kozak, merak ve özentiyle uyuşturucu madde alan kişilerin ilerleyen dönemlerde AIDS gibi çeşitli hastalıklara yakalandığını da belirtti. Dernek tarafından öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla bastırılan uyarıcı broşürde ise şu görüşlere yer verildi:
"Uyuşturucular, bugünümüzü ve yarınımızı karartan, bizi kendi öz benliğimizden ve kültürümüzden koparan bir felakettir. Benliğinden ve öz kültüründen kopmuşluk da bizi bunalıma ve cemiyetin dışına iter. Merak ve özentiyle başlayan sigara içme, daha sonra gelen alkolle birlikte cinsi sapıklık, fuhuş, uyuşturucu bağımlılığını, AIDS ve frengi hastalığını getirebilir. Bil ki bu tür ortamlarda ahlaki değerler geçersizdir. Ahlakın geçersiz olduğu ortamlarda bütün değer hükümleri tersine dönmüş, maddi ve manevi dengeleri bozulmuş, sorumluluklar yitirilmiştir. Biz bu ortamda ancak, uyuşturucu tacirlerinin kazanç kapısı oluruz. Uzmanlara göre AIDS ile uyuşturucu kullanımı arasında doğrudan veya dolaylı bir ilişki mevcuttur. Büyük çoğunlukla biz gençlerin kullanımına sunulan, cazip gösterilen uyuşturucu maddeler, AIDS'e, çeşitli hastalıklara, genç yaşta ölümlere sebep olmaktadır. Vatanımızın, milletimizin ve ailelerimizin akıl ve mantığıyla hareket eden berrak, uyuşmamış beyinlere ihtiyacı vardır. Bu nedenden dolayı ADÜ Öğrenci Derneği olarak tüm Türk gençliğini tek yumruk olarak 'Uyuşturucuya Karşı Savaşa' davet ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 02:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özlem göçmen IP: 195.175.37.xxx Tarih : 28.09.2005 10:46:54
ben sürekli sitesinizi ziyaret ediyorum.eğer mümkünse 23 ağustos salı gününde yayınlanan aydın haberlerini görme şansım var mı acaba uyuşturucu ile ilgili bir haber varmı ona bakmak istiyorum