30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kuş gribi tedbirleri artırıldı

Kuş gribi sebebiyle Van'da tedavi gören 2 çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da da tedbirlerin artırıldığı bildirildi.

Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, il genelindeki 185 tavuk çiftliğinde ve köylerde denetimlerin 2 aydır devam ettiğini, ihbar aldıkları tüm kanatlı ölümlerini incelediklerini belirtti. Hastalığın ilk olarak Balıkesir'de ortaya çıkmasından bu yana ölen tüm kanatlı hayvanlardan alınan materyalleri Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderdiklerini belirten Öztürk, "Bugüne kadar il genelinde hiç kuş gribi vakasına rastlanılmamıştır. Vatandaşlarımız paniğe kapılmadan günlük yaşamlarına devam edebilir" dedi.

Aydın'da 185 işletmede bir milyon 406 bin civarında kanatlı hayvan varlığı bulunduğunu ve bu işletmelerin sürekli kontrol altında tutulduğunu belirten Öztürk, il genelinde canlı tavuk satışlarının hastalığın ilk çıktığı günden bu yana yasak olduğunu söyledi. Aydın'da Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube uzmanları tarafından ortaklaşa hastalıkla ilgili önleyici ve tedbir çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden Öztürk,

"Bayram tatili süresince İl Müdürlüğümüzde veteriner hekim ve resmi araç görevlendirilmiş olup her çeşit ihbar değerlendirilecektir. Her ihtimale karşı vatandaşlarımız kanatlı ölümüyle karşılaşması halinde, elle temas etmeden durumu hemen Tarım İl Müdürlüğü'nün 2113000 numaralı telefonundan görevlilere bildirmesi gerekmektedir. Şu an itibariyle Aydın'da olumsuz bir durum yoktur. Vatandaşlarımız paniğe kapılmadan günlük yaşantılarına devam etsin" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 11:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?