29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Kuş gribinin efesi Vali Malay'

Aydın'daki kuş gribi vakalarına rağmen, kümesindeki kanatlı hayvanları kestirip yiyen Aydın Valisi Mustafa Malay'a destek yağıyor. Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, "Veteriner hekimler valimizle uğraşacaklarına, bu virüsü ortadan kaldırmanın yollarını aramalı" dedi.

Vali Malay'ın davranışını yerel üretime verdiği desteğe bağlayan Aydın Marangozlar Odası Başkanı Algün, "Valimizin yerel üretim ve ekonomiye ne kadar duyarlı olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Aydın nüfusunun yarıdan fazlası köylerde yaşamaktadır ve köy insanı için bir tavuğun değerini ancak Sayın Valimiz gibi köyü bilen, köyü tanıyan insanların bildiğini düşünüyorum. Yapılan bu tartışmalara ilginç bir girişimde bulunan Ankara Veteriner Hekimler Odası'nın bu girişimini de kınıyoruz. Veteriner hekimlerin görevi köy halkının malının sağlığını korumak olduğunu biliyoruz. Virüslü bir tavuğu kaynatıp yemenin bile sakıncası olmadığı bilimsel olarak açıklanmış olmasına rağmen, valimizin halkın tereddütlerini ortadan kaldırmak ve tavukların ırkının tehlikeye girdiği bir dönemde yaptığı bu davranış Aydın efelerinin yapabileceği türden bir davranıştır. Kuş gribinin efesi Vali Malay'dır. Sayın valimizin bu davranışını milli bir davranış olarak görüyoruz" diye konuştu.

Ankara Veteriner Hekimleri Odası'nı esas görevini yapmaya davet eden Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, "Veteriner hekimler valimizle uğraşacaklarına bu virüsü ortadan kaldırmanın yollarına aramalarının daha anlamlı olacağını düşünmekteyiz. Aydın Marangozlar Odası olarak, Valimizin bu tavrını destekliyor ve kendisine bu tutumundan dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 16:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?