19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kuşadası ilaçlandı

Kuşadası'nda "karantina" kararı alınmasına yol açan kuş gribi virüsü tehlikesinin geçtiği; ancak ilaçlama çalışmalarının bir süre daha devam edeceği bildirildi.

Kuş Gribi Kriz Masası tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bugün de 14 ayrı ekip Kuşadası'nı ilaçladı. Bu arada kuş gribi şüphesiyle hastaneye yatırılan 9 kişiden 4'ünün test sonuçları negatif çıktı.

Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış başkanlığında oluşturulan Kuş Gribi Kriz Masası'ndan yapılan açıklamaya göre, "risk bölgesi dışı" ilan edilen büyük çiftlikler ve damlardaki kanatlı hayvanlar 21 gün süreyle kapalı tutulacak. Ancak "risk bölgesi" ilan edilen şehir merkezindeki koruyucu önlemler bir süre daha devam edecek. Açıklamada, tabii gübre yığınlarının sönmemiş kireçle kapatılması, çiftlik ve damların tümünün klorlu suyla ilaçlanması, balkon ya da camlardaki kuş dışkılarının klorlu suyla temizlenmesi gerektiği kaydedildi.

Kuşadası'nda karantina uygulamasının sürdüğünü belirten Kaymakam Barış, Camiatik, Camii Kebir, Alacamescit, Hacıfeyzullah mahalleleriyle Tepe Sokak'ta ilaçlama çalışmaları yapıldığını söyledi. Öğleden sonra Cumhuriyet ve İkiçeşmelik mahallelerinin de ilaçlandığını bildiren Barış, şehre giriş ve çıkış noktalarındaki ilaçlama çalışmalarının bir süre daha devam edeceğini ifade etti. Kuşadası'nın tamamen dezenfekte edildiğini ve hiçbir risk kalmadığını vurgulayan Barış, çalışmaların sadece koruma amaçlı olduğuna işaret ederek, her şeye rağmen vatandaşların kanatlı hayvanlarla temastan kaçınmaları gerektiğini dile getirdi.

Bu arada, kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alınan 3 yaşındaki Umutcan Sağbaş da taburcu edildi. Küçük Umutcan ile birlikte kuş gribi şüphesiyle Aydın Devlet Hastanesi'ne yatırılan 9 hastadan 4'ünün test sonuçları negatif çıktı. Test sonuçlarıyla kuş gribi hastalığına yakalanmadıkları anlaşılan Umutcan Sağbaş'ın yanı sıra Aydın'dan Hicran Yolcu, oğlu Furkan Yolcu ve Uğur Kılıç da, Aydın Devlet Hastanesi'nden taburcu edildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 12:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?