20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Şehitler için yapılan abideye yer bulunamadı

Aydın merkez ve ilçelerinde geçen yıl Çanakkale şehitleri için abide diken Aydın İli ve İlçeleri Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Ünal Uyguç, kendilerine abide için yer göstermediğini iddia ettiği Kuşadası Belediyesi'ne sitem etti.

Çanakkale Savaşları sırasında şehit olan ve uzun çalışmalar sonucu isimleri belirlenen Aydınlı 2 bin 880 şehit adına Aydın merkez ve 9 ilçe için Aydın İli ve İlçeleri Kültür ve Eğitim Derneği ve İstek Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan'ın gayretleriyle hazırlanan abidelerin törenle dikildiğini belirten Ünal Uyguç, Kuşadalı şehitler için hazırlanan abidenin yer gösterilmemesi nedeniyle dikilemediğini söyledi.

Kuşadası Belediyesi'nin bu davranışına bir anlam veremediğini ve yaklaşık 2 yıldır uygun bir yer gösterilmesi için beklediklerini ifade eden Aydın İli ve İlçeleri Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Uyguç, "Bugün bu ülkede özgürce yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Çanakkale Savaşları Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Anzaklar 15 bin kilometre uzaktan gelip burada kaybettikleri ataları için törenler düzenleyip, dua edip saygı gösterisinde bulunuyor. Bizler şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Ancak bize bu ülkeyi canlarını vererek bağışlayan şehitlerimize Kuşadası Belediyesi şehir meydanında 4 metrekarelik bir alan bile ayıramadı. Bize şehrin bir kenarında bulunan mezarlıkta yer gösteriyorlar. Kimsenin görmediği bir yere bu abideyi dikip şehitlerimizi incitemeyiz. Aradan yaklaşık 2 yıl geçti. Eğer belediye yine de şehitlerimiz için uygun bir yer göstermezse 2 yıldır dikilmeyi bekleyen abideyi Kuşadası'na girişte uygun bir yere dikeceğiz. Ancak sabırla belediyenin bize yer göstermesini bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 17:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?