19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tarım alanları siyasiler yüzünden yok oldu

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Aydın Şube Başkanı Altan Güney, Türkiye'de ve Aydın'da tarım alanların giderek yok olmasının tek sebebinin siyasiler olduğunu savundu. 3914 Sayılı İmar Yasasına göre tarım alanlarına ve ağaçlıklara iskan ruhsatı verilmesinin yasak olmasına rağmen, bugüne kadar bir şekilde bu yasakların delindiğini belirten Altan Güney; Aydın'da yapılaşmanın ovada değil, yüksek kesimlerde yapılmasını istedi.

Aydın Ziraat Mühendisleri Odası ve Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Tarımsal Eğitimin 160. yılı dolayısıyla düzenlenen seminer sonunda açıklama yapan İMO Aydın Şube Başkanı Altan Güney, bugüne kadar tarım alanlarının korunmasına yönelik alınan tedbirlerin hep askıda kalmasını eleştirdi.

Güney, basın mensuplarının sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "İmar planları hazırlanırken, tarımla ilgili yaklaşık 10 kurumdan izin alınırdı. Bu, şu anda 6 kuruma düştü. Tarım İl Müdürlüğü toprağın yapısı ve verimlilik durumuna göre bir alanın imara açılıp açılmayacağının iznini verir. Yasalara göre imar planı ve imar alanları bu şekilde belirlenir. Tüm tedbirler alınmasına rağmen, Türkiye'de siyasetle bu yasa ve yönetmelikler de aşılmaya başlandı. Maalesef ülkenin bir çok yerinde tarım alanları bir şekilde imara açıldı. İMO ve üst birliğimiz olan Türk Mimar Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) olarak bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Ancak tarım alanlarının imara açılması Aydın'da bir türlü önlenemedi. Aydınlı vatandaşlarımıza ovada inşaat yapmak yerine tarım alanı olmayan Aydın'ın üst kesimlerinde inşaat yapmaya çağırıyoruz. Bu şekilde tarım alanlarımızı muhafaza edebiliriz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 16:04:00
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 16:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?