19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tavukları çocuklar yakaladı

Aydın'da dün akşam saatlerinde kuş gribi vakası tespit edilmesinin ardından merkez Çeştepe Beldesi'ne gelen maskeli ve özel kıyafetli ekipler, itlaf çalışmalarına başladı. Çalışmalar sırasında ekiplerden kaçan tavuklar ise, tüm uyarılara rağmen çocuklar tarafından yakalanıp ekiplere teslim edildi.

Önceki gün Aydın merkez Çeştepe Beldesi'nde biri kumru diğeri yaban ördeği, Kuşadası'nda ise bir karabatak, diğeri yaban güvercini olmak üzere ölü bulunan 4 kanatlı hayvan İzmir Bornova Araştırma Enstitüsü'ne gönderilmiş ve bu hayvanlarda kuş gribi tespit edilmişti. Bakanlığın talimatı gereği gece Aydın Valisi Mustafa Malay başkanlığında toplanan komisyon, Aydın merkez ilçe ve Kuşadası'nda itlaf kararı aldı.

Sabah saatlerinde Çeştepe Beldesi'ne gelen ekipler, ev ev dolaşıp kanatlı hayvanları toplamaya başladı. Beldede kuş gribine rastlanmasının ardından Çeştepe Belediyesi de vatandaşlara uyarıcı anonslar yaptı. Uyarıların ardından bazı vatandaşlar kafeslerde besledikleri ve hastalanan muhabbet kuşlarını, kümes hayvanlarını ekiplere teslim etti. Yakalama sırasında görev alan özel kıyafetli ve maskeli itlaf ekiplerinden kaçan bazı tavuklar, çalışmaları izleyen çıplak elli ve korunmasız çocuklar tarafından yakalanıp ekiplere teslim edildi. Çocuklar, tüm uyarılara rağmen tavuk yakalamaya devam etti.

İlde kuş gribi virüsüne rastlandığının duyurulmasının ardından rahatsızlanan 4 kişi ise, kuş gribi şüphesiyle Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'ne kaldırıldı. Avlanan bir yaban ördeğini yiyen Aydın merkez Girne Mahallesi'nde oturan Yolcu Ailesi'nin 3 yaşındaki oğulları Furkan Yolcu ile 29 yaşındaki anne Hicran Yolcu hastaneye kaldırıldı. Furkan Yolcu isimli çocuğun aynı zamanda ördeğin temizlendiği suyun döküldüğü yerde oynadığı için mikrop kapmış olabileceği belirtildi. Zafer Mahallesi'nde ise ölen tavuklarla temas eden Uğur Kılıç isimli çocuk da gözetim altına alındı. Kuşadası'nda da pazardan alınan tavuktan yiyen 4 yaşındaki Umutcan Sağbaş ise annesi Deniz Sağbaş, yine Aydın Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'nde tedavi altına alındı.

Şüphe üzerine gözetim altına alınan Hicran Yolcu, eşinin bir arkadaşının ördek avlayarak eve getirdiğini ve hayvanı pişirerek yediklerini, oğlunun ise hayvanın temizlendiği suyla oynadığını belirtirken, Uğur Kılıç adlı çocuk ölü tavuklara ellediğini söyledi.

Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, çalışmaların devam ettiğini ve Aydın merkez Çeştepe Beldesi'nde 10 kilometrekarelik alanda itlaf çalışması yapacaklarını açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 15:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?