20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

TEMA'dan Vali'ye ziyaret

Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı (TEMA) üyeleri Aydın'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Aydın Valisi Mustafa Malay ve TEMA üyeleri, erozyon önleme çalışması yapılacak orman ekipleriyle incelemelerde bulundu.

TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca ve TEMA Başkanı Nihat Gökyiğit sabah saatlerinde Aydın Valisi Mustafa Malay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay, toprakların hor kullanıldığını belirterek, her geçen gün Türkiye'nin çölleştiğini söyledi. Vali Malay, "Ülkemizin geleceği toprakların korumasına bağlıdır. Toprak ve yeşili korumanın herkesin boynunun borcudur" dedi.

Ziyaretin ardından Aydın'daki erozyon önleme çalışması yapılacak olan 35 bin dönümlük dağlık araziye TEMA üyeleriyle birlikte giden VAli Malay, burada yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Erozyonla mücadele için arazide öncelikle kadastro çalışmasının yapılacağını belirten orman ekipleri, gerekli çalışmalara başlanıldığını belirtti.

Ülkemizin erozyonla mücadelesinde siyasileri eleştiren TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, siyasilerin Türkiye'nin toprağına ve ormanına sahip çıkarak değil, tüketerek iktidar olmayı amaçladıklarını iddia etti. TEMA Onursal Başkanı Karaca, "1950'den bu yana iktidar olan herkes Türkiye'nin ormanlarını doğasına topraklarına hizmet ederek değil, tüketerek iktidar olmayı amaçladı. Bunu da başardılar. Ülkemiz durduğu yerde erozyonla sürekli toprak kaybediyor. Bilinçsizce yapılan tarım ve diğer çalışmalar topraklarımız ve ormanlarımız öldürüyor. Erozyona toplumsal bir tepki olmadan hiçbir çare bulamayız.

İktidara gelen ve gelecekler tek şey düşünüyorlar oy. Biz siyasilerden ormanlarımız sahip çıkmalarını istiyoruz ancak vekalet verdiklerimizden bir şey yok. Görev bizim. Biz toplum olarak sahip çıkarsak bu felaketler başımıza gelmez" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 20:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?