29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Vali güvercinlerini kestirdi

Aydın Valisi Mustafa Malay'ın bizzat kendisinin baktığı tavuk ve güvercinler itlaf edilmek yerine Vali Konağı'ndaki hizmetliler tarafından yenilmek üzere kesilerek saklandı.

Bazı gazetelerde Vali Malay'ın konutunda bulunan tavuk ve güvercinlerin itlaf edilmediği yönünde çıkan haberlerin ardından bugün sabah saatlerinde Malay'ın konutunun bahçesinde ve Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nun yanında bulunan kümeslerdeki yaklaşık 20'si güvercin, 9'u tavuk biri horoz toplam 30 kanatlı, maskeli ve eldivenli hizmetliler tarafından tek tek yakalandı.

Yakalama sırasında hizmetlilerin ellerinden kaçan tavuklar, Vali Malay'ın korumalarının da yardımıyla yakalanarak kesildi. Konutun bahçesinde açılan bir çukurun önünde tavuk ve güvercinleri tek tek kesen görevliler, Vali Malay'ın talimatıyla kanatlı hayvanları usulüne uygun temizleyip daha sonra yenilmek üzere saklayacaklarını belirtti.

Tavuklarının gayet sağlıklı olduğunu belirten Vali Malay ise, halkın yanlış anlamasından endişe ettiği için tavuk ve güvercinlerini kestirmeye karar verdiğini, kesilen kanatlıları çöpe atmak yerine daha sonra usulüne uygun şekilde pişirip yiyeceğini kaydetti. Malay, usulüne uygun pişirilmesi halinde kanatlı hayvanlardan insana hastalık bulaşmayacağına inandığını, sadece kendisini bağlayan bu görüş doğrultusunda tavuk ve güvercinlerini yiyeceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Aydın merkez ve Kuşadası İlçesi'nde ölü bulunan 4 kanatlı hayvanda kuş gribi görülmesinin ardından Aydın merkez ve Kuşadası karantinaya alınarak bölgedeki kanatlı hayvanlar itlaf edilmişti. Çeştepe Beldesi ve çevresinde itlaf çalışmalarını tamamlayan ekipler, dün de Ovaeymir Beldesi'nde çalışmalara devam etti.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 15:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erdal Demirkaya IP: 85.99.100.xxx Tarih : 19.01.2006 22:33:47
Balıkesır den selamlar bende bir güvercin dostuyum cesaretinizden dolayı sizi tebrik ederim guvercinlerin itlafına karşıyım bu senelerden beri bilinen bir kuş hastalığıdır hastalık olan yerlerde ilaçlamaya aşılamaya neden gidilmiyor katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim