29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Vatandaşlar iyileşmeyi hissedecek

Aydın'da partililerle bayramlaşan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, makro ekonomideki iyileşmeyi bu yıl vatandaşların da hissedeceğini söyledi.

Avrupa Birliği kriterleri, dünya ekonomisi ve turizm açısından 2015 yılı hedefinin yakalandığını belirten Bakan Koç, "Vatandaşımızdan bazı şeyler için süre istemiştik. Bu yıl vatandaşlarımız iyileşmeyi hissedecek" dedi.

Türkiye'nin turizmde elde ettiği başarının 2015 yılı hedefine ulaştığını belirten Bakan Atilla Koç, Dünya Turizm Örgütü'nün Türkiye için 2015 yılında hedef gösterdiği 16 milyon turistin geçen yıl ülkeye geldiğini söyledi. Bu yıl hedeflerinin 26 milyon turist olduğunu aktaran Bakan Koç, yabancılara mülk satışının da turizmi olumlu etkileyeceğini kaydetti. Antalya'da denizin suyunu ısıtarak kışın da deniz turizmini canlandıracaklarını ve birçok yeni proje başlatacaklarını ifade eden Koç, "Türkiye turizmde olduğu gibi ekonomide, tarımda ve sanayide ilerleme kaydetti. Bu başarı devam edecek. Bu yıl ülkemiz ve partimiz açısından daha iyi olacak. Bir günün 24 saat olmadığını ispatlayacağız" dedi.

Aydın'da da görülen kuş gribiyle ilgili soruları kamera ve teypleri kapattırarak cevaplayan Bakan Koç, konunun abartıldığını söyledi. Koç, kuş gribinin sadece Türkiye'de değil 20 yıldır birçok ülkede görüldüğünü ancak o ülkelerin bunu dışarıya yansıtmadıklarını ifade etti. Bu konuda daha duyarlı olunmasını isteyen Bakan Koç, Türkiye'de bu kadar çok konuşulmasını da hükümetlerinin şeffaflığına bağladı.

Siyasetle ilgili de açıklama yapan Bakan Koç, "Burada bayramlaşmanın yanında biraz da siyasi konuşma yaptık. Bu seçim olacak anlamına gelmez. Seçim 2007'de olacak. Bu konuşmam partimiz içindir. Kendi içimizde çatlak sesin çıkmasına müsaade etmemeliyiz. Bu antidemokratik uygulama değil, tamir etme iyiliğe yöneltmektir. Biz hesap vermek için her zaman şeffafız. Biz her zaman halkımıza hesap veririz" diye konuştu.

Bakan Koç, daha sonra İstanbul'da askerlik görevini yaparken kalp krizi geçirerek şehit olan 22 günlük asker Şevket Çine'nin cenaze namazına katıldı. Merkez Kızılcaköy'de Keyif Bahçesi Restorantı'nın açılışını da yapan Koç, Türkiye'de kaliteli güzel lokantalara ihtiyaç olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 17:00:24
Güncelleme :13 Ocak 2006 Cuma 10:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?