30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Vergi Dairesi'nden sahte fiş uyarısı

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, vergi iadesi için belge verecek ücretlileri ve işverenleri, kullanılacak belgelerin niteliği ve yasal sorumlulukları konusunda uyardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mesut Yılmaz, "Vergi indirimine konu harcama belgeleri, okunaklı ve kanunen geçerli belge olmalı. Belgelerde yer alan harcamalar, vergi indirimine konu harcama olmalı. Harcamalar ücretlinin kendisine, eşine ve çocuklarına ait olmalı. Yasalara uymayan belgeler sizi işinizden etmesinin yanı sıra hapsede girebilirsiniz" dedi.

Beyanda bulunulan harcamaların ücretlinin geliriyle uygun olması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Gerçek alışveriş yapılan veya yapılmayan işletmelerden toplu olarak temin edilen belgeler, muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge addedilerek reddedilmektedir. İsim kısmı karalanan, çeşitli yollarla kapatılan veya yırtılan, üzerinde ücretlinin kendisi, eşi veya çocuklarının adları dışında başka adlar yazılı belgeler geçersizdir. Birden fazla sayfadan ibaret belgelerin tüm sayfaları bildirim içinde bulunmalı. Rakam ve toplam hatası veya hilesi yapılmamalı. Sahte belge olmamalı. Menfaat karşılığı ücretlilere verilen belgeler, sahte veya yanıltıcı olup, genel olarak çalıntı yoluyla elde edilen ödeme kaydedici cihazlardan üretilmekte veya bilgisayar teknolojisi kullanılmak suretiyle matbaacılar tarafından düzenlenmekte ve organize şekilde dağıtılmaktadır. Ücretlilerde vergi indirimi uygulanması hakkındaki mevzuatla birlikte gerekli hususların dikkate alınarak, işverenlerce yapılacak denetimde ücretlinin kanuna uygun olmayan belgeleri beyan etmelerine fırsat verilmemesi, işverenlerin daha sonra yapılacak vergi incelemeleri sonucunda cezalı duruma düşmemeleri bakımından önem taşımaktadır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 18:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?