29
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

37. Nysa Kültür ve Sanat Festivali başladı

Sultanhisar 37. Nysa Kültür ve Sanat Festivali, mehter marşları ve halk oyunları gösterileriyle başladı. 3 gün boyunca devam edecek festivalin ilk gününde çilek yarışması yapıldı. Festivalin ilk gününde; şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye girenler ödüllendirildi. 

Sultanhisar 37. Uluslar arası Nysa Kültür ve Sanat Festivali'nin açılış törenine; Aydın Vali Yardımcısı Cevdet Kuran, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Rıza Acar, Ahmet Ertürk, MHP Genel Başkan Yardımcısı Devlet Eski Bakanı Faruk Bal, MHP Aydın eski milletvekilleri Ali Uzunırmak, Ertuğrul Kumcuoğlu, AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. 

Töreninin açılış konuşmasını yapan Sultanhisar Belediye Başkanı Fazıl Törün, Nysa festivalinin tarihçesi hakkında katılımcılara ilgi verdi. NYSA festivalinin 1963 yılında portakal şenliği olarak başladığını belirten Fazıl Törün, "Festivalimiz 1977 yılında uluslar arası statüye kavuştu. Her yıl aralıksız olarak düzenlediğimiz festivalin amacı, tarım ürünlerinde Türkiye'nin üretim fabrikası olarak yerini alan Aydınımız'ın tarım ürünlerini tanıtmaktır" dedi.
Festival kapsamında yapılan çilek yarışması hakkında bilgiler veren İlçe Tarım Müdürü Kamil Özdemir, Sultanhisar'da çilek üretiminde çok iyi yol kat edildiğini söyledi. Çilek üretiminde Türkiye'nin bel kemiğini Sultanhisar'ın oluşturduğunu ifade eden Özdemir, "İlçemizde 5 bin dekar alanda çilek üretimi yapılıyor. 2005 yılında ilçemizden 17 bin 500 ton çilek üretimi yapıldı. Bu yıl ilçemizdeki çilek üretiminden yaklaşık 20 milyon YTL gelir elde edilmesi bekleniyor" diye konuştu. 

Yapılan çilek yarışmasına üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplam 24 üreticinin katıldığı çilek yarışmasında Cihan Özcan birinci, Cihan Taşkır ikinci ve Salih İzan üçüncü oldu. Çilek yarışmasında dereceye giren üreticiler, ödüllerini törene katılan protokol üyelerinin elinden aldılar.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 17:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?