31
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Çete Ayşe 'motor' dedi

ÇETE AYŞE MOTOR DEDİ

Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele’nin önemli kadın kahramanlarından "Çete Ayşe" lakaplı Aydınlı Emir Ayşe Efe’nin hayatını beyaz perdeye aktaran filmin çekimlerine Aydın’ın Dalama Beldesi’nde başlandı.

Çete Ayşe’nin hayatını konu alan ve Aydınlı yazar Sabahattin Burhan’ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan ‘Çete Ayşe’ filminin çekimleri Aydın’ın Dalama Beldesi’nde görkemli bir şekilde başlarken,ilk çekimler Çete Ayşe’nin, Dalama’da Milli Mücadele Dönemi’nin Aydınlı kahramanlarından Yörük Ali Efe ile ilk kez buluştuğu evde yapıldı. Filmin çekimlerine belde halkı büyük ilgi gösterirken, beldede şölen havası esti. Çekimlerin ilk gününde Efeler gösteriler sunarken, dualar eşliğinde pasta kesimi yapıldı. Filmin Çete Ayşe rolünde oynayan başrol oyuncusu Banu Öztürk ; “İnşallah ödüllü bir film olur” dedi. 5 hafta sürecek olan çekimler, Aydın’ın 11 ilçesinde ve İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde çekilecek.

LEVENT İNANIR: “BÖYLE BİR TARİHİ FİLMDE OYNAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”

Filmde 'Sancaktar Ali Efe' rolünü oynayan ünlü aktör Levent İnanır yaptığı açıklamada gençlerin tarihini öğrenmesi açısından Çete Ayşe Filmi’nin önemli bir film olduğunu söyledi. İnanır, “Aydın, Kuva-yi Milliye ruhunu derinden hissetmiş bir ilimiz. Efeleri ile milli mücadeleye büyük katkı sağlamış, çok sayıda şehit vermiş bir yer. Artık asosyal bir gençlik yetişiyor. Çocuklarımız sınavlardan sınavlara koşturuyor ve tarihimizi öğrenemiyor. Böyle tarihi bir filmde oynamaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Gençlerimiz ve çocuklarımız bu filmi izlemeli “ diye konuştu.

Dalama Belediye Başkanı Nuri Aktakka konuşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederken; “Tarihimizi canlı tutup, gençlerimize aktarmalıyız. Çete Ayşe Kuva-yi Milliye elbisesi giyen ilk kadındır. Filmin çekimlerine Dalama’da başlanmasından dolayı mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Filmin yapımcısı Adem Koçyiğit ise, “Vatana millete borcumuz olduğundan bir şeyler yapmak istedik. Böyle bir sinema filmini yapmayı uygun gördük. Filmle ilgili 7 ay süren bir ön çalışmamız oldu. Aydın’ın 16 ilçesini tek tek dolaşarak Çete Ayşe’nin savaştığı yerleri, kaldığı yerleri gördük. Belediye Başkanımız Nuri Aktakka’ya, Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş’a, tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇETE AYŞE MOTOR DEDİ
ÇETE AYŞE MOTOR DEDİ
ÇETE AYŞE MOTOR DEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 17:03:03
Güncelleme :18 Kasım 2010 Perşembe 09:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?