29
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Namazgah restore ediliyor

Aydın'ın Kemer Mahallesi'nde bulunan tarihi kervan yolu üzerindeki asırlık namazgaha Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü sahip çıktı.

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Anıtlar Kurulu'ndan izin alarak tarihi namazgahlığı aslına uygun onarmaya başladı. 5 bin YTL proje bedelli restorasyonun önümüzdeki ay tamamlanacağını belirten Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Habip Tuna, restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte Kemer Meydanı'nın ayrı bir görünüm kazanacağını ifade etti.

Selçuklu ve Osmanlı döneminde tarihi namazgahlığın insanlara hizmet verdiğini ve bu önemli tarihi yapının mutlaka korunması gerektiğini belirten Tuna, restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte 80 yaşın üzerindeki Aydınlıların burada nostalji yaşayacağını söyledi. Osmanlı döneminde Aydın-İzmir arası kervanlarla yük taşıyan veya hayvanlarla yolculuk yapan kişilerin bu namazgahlıkta dinlenip ibadetlerini yaptığını dile getiren Tuna, "Yıllardır bu namazgahlık ve sebil koruma altında olmasına rağmen atıl durumdaydı. Tarihimiz bakımından oldukça önemli olan bu mekanı aslına uygun restore ettirme kararı aldık. Anıtlar Kurulu'na müracaat ederek gerekli izni aldık. Sebiliyle birlikte bu tarihi namazgahlığı restore ettirip Aydın'a ve turizme kazandıracağız. Aydın'da tarihi kervan yolları üzerinde bu durumda kurtarılmayı bekleyen çok sayıda yapı bulunuyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 15:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil canavar IP: 88.224.90.xxx Tarih : 5.01.2006 18:56:03
Bir Aydın!lı olarak Aydın Vakıflar Bölge Müdürümüze teşekkür eder,çalışmalarında başarılar dilerim.