30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

AKP'deki kavgaya vekiller el attı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekilleri, İl Başkanı Mehmet Erdem ile partilerine mensup Aydın Başkanı İlhami Ortekin arasında yaşanan sürtüşmeden ciddi derecede rahatsız olduklarını açıklayarak, her iki tarafın da kavgayı son vermelerini istedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Rıza Acar, Ahmet Ertürk ve partinin aynı zamanda MKYK üyesi olan Semiha Öğüş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem ile partilerine mensup Aydın Başkanı İlhami Ortekin arasında yaşanan tartışmanın partiyi de olumsuz etkilediğini belirttiler.

Demokraside tartışma yaşandığını ancak herkesin kendi görevini iyi yapması gerektiğini söyleyen Milletvekili Ahmet Rıza Acar, "İl başkanlığı makamı bir parti teşkilatında en önemli makamdır. Dolayısıyla her görevlinin il başkanlığına karşı belirli oranda sorumluluğu vardır. İl teşkilatı, zaman zaman belediye de dahil olmak üzere alt birimlerini eleştirebilir. Her ikisini de yeri geldiğinde uyarıyorum. Basın önünde yapılan bu sürtüşmeyi hoş bulmuyorum" dedi.

Aydın'ın birçok çözüm bekleyen meselesi olmasına rağmen son günlerde partilerine mensup iki seçilmiş kişinin tartışmasından son derece rahatsızlık duyduğunu belirten Ahmet Ertürk ise, "Mehmet Erdem, daha önce başka partilerde görev yapmış olsa da Belediye Başkanı İlhami Ortekin'i kabullenmek zorunda. Aydın Belediye Başkanı Ortekin de, İl Başkanı Mehmet Erdem'i kabul etmek zorundadır. Aralarında bölüşülmedik ne var anlayabilmek mümkün değil" diye konuştu.

Yaşanan tartışmaları genel merkezin takip ettiğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yaşananlarla ilgili bilgilerin sunulduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Semiha Öğüş de, "İki kişinin her zaman uyuşup anlaşması mümkün olmayabilir. Ancak Erdem ve Ortekin'in basın önünde bu şekilde tartışmalarını doğru bulmuyoruz. Kendilerine sükun telkin ettik. Yaşanan olaylar ve gazetelerde çıkan haberler parti Genel Merkezi Medya Tanıtım Başkanlığı tarafından toplanıp, ilgili mercilerle birlikte sayın Başbakana iletiliyor" şeklinde açıklama yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 15:29:26
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 07:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?