19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakan Nimet Çubukçu Aydın'da

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'de halkın koruyucu aile olma konusunda çok çekingen davrandığını ve devlet olarak bunun nedenlerini araştırdıklarını söyledi.

Bir dizi açılış, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Aydın'a gelen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ilk olarak Söke Hilmi Fırat Huzurevi'ni ziyaret edip burada kalan yaşlılarla kahvaltı yaptı. Bakan Çubukçu'ya ziyareti sırasında Aydın Valisi Mustafa Malay ve eşi Selma Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Rıza Acar, Semiha Öyüş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem, daire müdürleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri eşlik etti. Huzurevinde kalan tüm yaşlıların elini öpüp gönlünü alan Çubukçu, bol bol dua aldı. Bakan Çubukçu, Söke Huzurevi'nde kalan sanatçı Nur Yoldaş'ın annesi Bahtiyar İsmet Erdurmuş ve eski sanatçılardan Mustafa Kenan Akansu ile bir süre sohbet ettikten sonra kahvaltıda tüm masalara gidip yaşlılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Söke'den sonra Aydın'a geçen Devlet Bakanı Çubukçu, Aydın Valisi Mustafa Malay'ı makamında ziyaret ederek, bakanlığını ilgilendiren konularda brifing aldı. Vali Malay, il genelinde 18 yaşından büyük ve 60 yaşından küçük ancak korunmaya ihtiyacı olan özürlü ve sakatlar için ayrı bir birim kurulmasını istedi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun çok geniş bir yelpazede ülkenin en dezavantajlı gurubuna hizmet ürettiğini belirten Bakan Çubukçu ise, hedeflerin kurum bakımına ihtiyacı olan kişileri önceden tespit edip kuruma ihtiyaç duymadan sorunları çözmek olduğunu söyledi. Çubukçu, "Özellikle dünyada gelişen sistem artık, sosyal hizmetler kurumlarına ve kurum bakımına ihtiyaç duyacak kişileri önceden tespit edip sorunun aile ortamında çözülmesidir. Kurum olarak, 'Önleyici Sosyal Hizmetler' dediğimiz bu sisteme büyük destek veriyoruz. Hiçbir resmi kurum olamaz ki aile kadar mükemmel işlesin ve sorunları çözsün. Biz aileye yönelik destek hizmetlerini son derece yükselterek sürdürüyoruz. Risk altında bulduğumuz yaklaşık 30 bin aileyi ayni nakdi yardımla destekliyoruz. Bu ailelerin gelecekte doğabilecek sosyal hizmet sorunlarını önceden öğreniyoruz. Bu önlemleri geliştirerek devam edeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 18:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?