30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

'Eli kanlı katiller kahraman gibi gösteriliyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Bülent Tezcan, Mehmet Ali Ağca'nın tahliye değerlendirmesini yaparak, "eli kanlı katillerin, silah ve uyuşturucu kaçakçılarının, mafya babalarının kahraman gibi gösterilmeye çalışıldığını" ileri sürdü.

Parti binasında CHP Aydın milletvekili Mesut Özakcan ile birlikte basın açıklaması yapan Bülent Tezcan, Ağca'nın tahliyesini de ciddiyetsiz bir hesap olarak değerlendirdi. Türk demokrasisinin rüştünü ispatlamasının, kirli karanlık ilişkilerin tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasına bağlı olduğunu savunan CHP İl Başkanı Tezcan, partilerinin karanlık işlerin cinayet şebekelerinin üzerine kararlılıkla gideceğini belirtti. Tezcan, "Abi İpekçi'nin katili Papa suikastçısı, gasp hükümlüsü, yer altı dünyası, gizli servisler ve kontrgerilla tetikçisi, ülkücü terörist Ağca herkesi şaşırtacak biçimde tahliye edildi. Böyle bir ciddiyetsiz hesap hangi cesaretle yapılıyor." dedi.

Türkiye'nin faili meçhuller ülkesi olmaya devam ettiğini ileri süren Tezcan, Türkiye'yi birçok aydının öldürüldüğü, cinayetlerin arkasındaki sis perdesinin kaldırılmasına izin verilmediği bir ülke olarak değerlendirdi. Kontgerillanın yeniden işbaşında olduğunu, bazı gizli hesapların yapıldığını da iddia eden İl Başkanı, "Karanlık ve gizli hesaplar halkın kararlı desteğiyle açığa çıkacaktır." şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 15:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan ilhan IP: 85.100.47.xxx Tarih : 20.01.2006 18:35:23
sayın demeye ağzımın varmadığı tezcan ı şiddtle kınıyor ve kutsal ülkücü camiyadan özür dilemesini istiyorum.siz şahıslara ne derseniz deyin ve hatta banada istediğinizi söyleyebilirsiniz amma asla ülkücülük gibi bir davaya değil terörist söyleminde bulunmak ağzınıza dahi alamazsınız.sevgili chp li arkadaşlarımada tavsiyem kendilerine başkanlık mertebesine yakışacak bir şahıs bulmalarıdır.saygı ve sevgilerimle.gökhan.