29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

MHP Aydın İl Kongresi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Teşkilatı Olağan Kongresi yapıldı. Kongre kapsamındaki seçimde, Nedim Güraydın yeni il başkanı seçildi. 

Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kongrede, geçtiğimiz hafta basın toplantısı düzenleyerek il başkanlığına adaylığını açıklayan Süleyman Ekiz, sabah saatlerinde kongrenin başlamasından sonra sürpriz bir karar ile adaylıktan çekildiğini açıkladı. Daha sonra Nedim Güraydın başkanlığındaki tek liste ile kongreye gidildi. 

Divan başkanlığını Devlet eski bakanlarından Faruk Bal'ın yaptığı kongreye, MHP 21. Dönem milletvekillerinden Ali Uzunırmak ve Ertuğrul Kumcuoğlu, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Ali Künkçü, Ülkü Ocakları Başkanı Aydın İl Başkanı Özen Gündüz, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit, DYP, CHP, DSP, BBP il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Kongre öncesi İncirliova Mehteran Takımı davetlilere bir konser verdi. Kongre öncesi son bir açıklama yapan MHP Aydın İl Başkanı Recep Taner, 7 yıllık il başkanlığı görevi süresince kimseyi bilerek üzmediğini belirterek, "Bilmeyerek üzdüğüm kişiler varsa hepsinden helallik diliyorum" dedi. Taner, mevcut iktidardan hesap sorma zamanının geldiğini belirterek "Keşke ülkemiz bugün, bu durumda olmasaydı. Maalesef son 3.5 yıldır ülkemiz çok ağır bir süreç yaşadı. İç, dış, ekonomik ve sosyal yönden Cumhuriyet tarihinin en kötü günlerini yaşıyoruz. Hükümet görevi devraldığında 226 milyar dolar olan dış borcu bugün 347 milyar dolara yükseldi. Esnaf, işadamı, memur ve emekli çeşitli kredilerle ayakta kalma mücadelesi veriyor. Türk Milliyetçileri'nin, yapılan yanlışların hesabını sorma zamanı gelmiştir. Bu nedenle '60. Hükümet Milliyetçi Hareket' diyoruz. 7 yıllık il başkanlığım süresince kimseyi bilerek üzmedim, kırmadım. Ama yine de herkesten helallik istiyorum. Bundan sonra da her zaman teşkilatımın emrinde olacağım" ifadelerini kullandı. 

Daha sonra konuşan Nedim Güraydın ise, zor bir görevi üstlendiklerini belirterek, "Bugünden itibaren bütün ülküdaşlarımızla birlikte iktidar yürüyüşüne geçmiş bulunuyoruz. Bana verilen bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 470 delegenin katıldığı seçimlerde 294 oy kullanıldı. Yapılan sayımda 5 oy geçersiz sayılırken Nedim Güraydın ve ekibi 289 oyla görevi devraldı.
Nedim Güraydın başkanlığındaki yönetim Süleyman Ekiz, Hasan Muti, Hakkı İnesi, Arif Beyazıt, Ahmet Akşit, Kamil Tavil, Gürhan Kuzu, Osman Coşkun Manuş, ve Celal İpçi'den oluştu.
.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2006 Pazar 20:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?