20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

CHP delege seçiminde olay

Parti binasında yapılan seçim sırasında, Merkez İlçe Başkanı Ayhan Başdemir ile İl Başkanı Bülent Tezcan’ın tarafları olduğu ileri sürülen grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine İl Başkanı Bülent Tezcan ve yönetimi tarafından saldırıya uğradığını iddia eden Merkez İlçe Başkanı Ayhan Başdemir, baygınlık geçirdi. Ambulansla parti binasından alınarak Aydın 82. Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Başdemir, müşahade altına alındı. Yaşanan olaylar nedeniyle seçimler iptal edildi.


Olay, bugün öğle saatlerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, delege seçimlerine başlayan CHP Aydın Merkez İlçe Teşkilatı bugün, Cuma Mahallesi delegelerini belirlemek üzere sandık başına gitti. CHP Aydın İl ve Merkez İlçe binası olarak kullanılan Adnan Menderes Bulvarı Kurtuluş Mahallesi’ndeki parti binasında, saat 12.00’da oy verme işlemi başladı. Gergin geçen seçimlerde saat 13.00’dan sonra süre dolduğu için oy verme işlemi, Merkez İlçe Başkanı Ayhan Başdemir tarafından sonlandırılmak istendi. Başdemir’in bu kararına karşı çıkan İl Başkanı Bülent Tezcan ve yönetimi ile Ayhan Başdemir arasında tartışma yaşandı. Yaşanan arbede sırasında Tezcan ve yönetimi tarafından saldırıya uğradığını iddia eden Ayhan Başdemir, tansiyonu yükselerek olay yerinde fenalık geçirdi. Baygın halde Aydın 82. Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Başdemir, tedavi altına alındı.


Başdemir, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Çok gergin bir seçimdi. Maalesef İl Başkanı Bülent Tezcan ve yönetimi tarafından saldırıya uğradım. Bayılmışım. Ondan sonrasını hatırlamıyorum" dedi. CHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Başdemir, ’Suç duyurusunda bulunacak mısınız?’ sorusuna "Nasıl bulunabilirim ki. Onlarla aynı partideyiz" şeklinde cevap verdi.
Yaşanan olaylar nedeniyle delege seçimi iptal edilirken, bazı partililer hastaneye akın etti. Parti üyeleri yaşanan olayları kınayarak, "Maalesef bu olaylar demokrasiye yakışmıyor. İl Başkanı Tezcan ve beraberindekiler CHP’nin bayrağını yırtıp seçim sandığını parçaladı" dedi.

AYDIN (İHA) -
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 21:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?