30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

MHP'den aydınlara büyük tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Recep Taner, yaptığı açıklamayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydınlar'la görüşmesini eleştirdi. Her geçen gün terör olaylarının arttığı Türkiye'de Başbakanı ve hükümeti başarısız bulan MHP Aydın İl Başkanı Recep Taner, "Şehit ailelerinin randevu alamadığı Başbakanın bebek katili Apo'nun serbest bırakılmasını isteyenlerle görüşmesi üzüntü vericidir" dedi.

Taner konuyla ilgili açıklamasında, "Sayın Başbakan Diyarbakır ziyareti öncesi, sözde Aydınlar'la toplantı yapması düşündürücüdür. Çünkü bu sözde aydınlar, sürekli bebek katili Apo'nun serbest bırakılması, genel af çıkartılması ve PKK'nın siyasallaşması için çalışan kişilerdir. Sayın Başbakanla görüşme talep eden şehit aileleri, Başbakandan randevu alamazken, binlerce vatan evladımızın şehit ve gazi olmasına sebep olan terör örgütü PKK'nın siyasallaşması için bu aydın geçinenlere randevu verilmesi ve Başbakanlık binasında görüşmesi oldukça üzüntü vericidir. Sayın Başbakan görüşme yaparken, diğer yandan diğer PKK terör örgütü de faaliyetlerine ara vermeden devam etmekte ve aynı anda Hakkari'de yola döşenen mayın patlamakta, Ağrı ilinde ise jandarmaya ateş açılmaktadır" dedi.

Hükümetin iç ve dış politikada olduğu gibi terörle mücadelede de başarısız olduğunu belirten MHP Aydın İl Başkanı Recep Taner, sınır ötesi harekatın yapılmamasını da eleştirdi. Taner, "Bu hükümet döneminde 'Eve Dönüş Yasası' ile bırakılan teröristler evleri olan dağlara tekrar dönerek terör olaylarının hortlamasına neden olmuştur. Sayın Başbakan 'Zamanı gelince sınır ötesi harekat yaparız' diyor. Terörün had safhaya ulaştığı ve her gün şehit haberlerinin geldiği günümüzde bu sınır ötesi harekatı yapma zamanı şimdi değil de ne zamandır? Sayın Başbakan görüşmeden sonra yaptığı açıklamada 'Kürt meselesini demokrasiyle çözeriz' diyor. Demokrasi diye Kürtçe televizyon ve dil kursları açtınız. 'Terörü bu reformlar bitirecek' dediniz. Yetmedi adamlar meydanlarda rahatlıkla PKK sloganı atmaya, bebek katilinin posterlerini taşımaya başladı. Daha hangi demokrasiden bahsediyorsunuz? Bugün 'Kürt sorunu var' diye Başbakanla görüşen aydın geçinenler, acaba arabuluculuk rolünü mü soyunmak istemektedirler? Gelişen bu olaylar PKK'nın siyasallaşması projesinden başka bir şey değildir. Başbakanın şehit ailelerinin randevu talebini reddedip, aydın geçinenlerle görüşmesi üzüntü vericidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 15:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?