5
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Denizli'de gecekonduya paydos

Denizli Belediyesi, merkeze bağlı Eskihisar Köyü 2. Etap Toplu Konut Alanı'nda oturan hak sahipleriyle anlaşma sağlayarak, her birine Aktepe Mahallesi'nde inşa edilen modern konutlarda yaşama imkanı sundu.

Eskihisar 2. Etap Toplu Konut Alanı'nda oturan hak sahipleri, bu sabah Denizli Belediyesi'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Denizli Belediyesi İmar İşleri Müdürü Niyazi Dayanır ve TOKİ yetkilileri tarafından, verilen bilginin ardından, her bir hak sahibiyle ayrı ayrı görüşme yapıldı. Görüşmelerde, Eskihisar'daki arsalarının 2. Etap Toplu Konut Alanı ilan edilmesinden sonra modern konutlara sahip olma şansı bulan hak sahipleri, arsa değeri ve mevcut halinin değerini öğrendi. Hak sahiplerine arsaları karşılığında çeşitli seçenekler sunuldu. Bazı hak sahipleri, arsa ve içindeki mevcut hali değeri oranında birden fazla ev sahibi olurken, bazıları da hak ettiği değerin üzerine belirli oranda borçlanarak evine kavuştu. Anlaşma sağlanan vatandaşların, Eskihisar 2. Etap Toplu Konut Alanı'ndaki arsalarını 2 hafta içinde boşaltmaları gerekiyor. Alan tamamen boşaltıldıktan sonra, buradaki yapılar yıkılıp, yerine çağdaş, modern konutlar inşa edilecek.

Denizli Belediyesi tarafından kaçak yapılarla mücadele kapsamında başlatılan Gecekondu Dönüşüm Projesi çerçevesinde Aktepe Mahallesi'nde 448 konut yapılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 18:53:51
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 16:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Demir IP: 88.224.16.xxx Tarih : 7.06.2006 17:52:20
Kaçak Yapıların Cezalandırılacağını ve yapanın yaptıranın Hapis Cezası İle Cezalandırılacağını Duymuştum.Fakat Ben Ödüllendirildiğini Gördüm 19 Mayıs 2005 de karşıyaka Mah.2395 Sok.No-33 de gecekondu yapıldı ve TokininAktepe ye yaptığı Evlerden vererek ödüllendirildi.Onu Gören vatandaş Bugün gene 19 Mayıs 2006 da aynı 2395 sokak No-25 yanına ikinci katı çıktı hiç gören duyan yok O da Sanırım Ödüllendirilecek.Daha Ne diyelim Cezası Ödül Oluyor Tabiki Burası Türkiye