3
Mayıs
2024
Cuma
EMLAK-KONUT

Umutkent, 2 yıl sonra teslim edilecek

Denizli Belediyesi, Aktepe mahallesinde yapımı devam eden toplu konutlarla ilgili olarak halkı doğru bilgilendirmek amacıyla Toplu Konut Bilgilendirme Merkezi'ni hizmete açtı.

Bazı kişilerin vatandaşı yanlış bilgilendirdikleri yönünde alınan duyum üzerine bu büroyu açtıklarını söyleyen Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, "Denizli Belediyesi'nin, Toplu Konut İdaresi ile başlattığı proje dahilinde 448 adet konut yapıyoruz. Bu bizim daha önce verdiğimiz bir sözdü. Şimdi sözümüzü tutuyoruz. Konutlarımız yıl sonuna kadar bitecek. Bu çalışmamızı zaten bütün herkes görüyor. Bu bizim birinci etap çalışmamızdı. İkinci etap çalışmalarımız ise şehrimizin çarpık yapılaşmasını önlemek için Gecekondu Dönüşüm Projesi'ni başlatmaktı. Biz bununda öncülüğünü yaptık. Yapımı devam eden 448 konut bitmek üzere. Şimdi sıra bu konutları doldurmaya geldi. Bununla ilgili olarak ilk etapta Toplu Konut Bilgilendirme Merkezi açtık. Vatandaşlarımız kafalarındaki bazı soruları gidermek için buraya gelip görevlilerimizle rahatlıkla görüşebilirler. Sorularının cevaplarını buradan öğrenebilirler. Eğer yine de anlayamadıkları bir şey olursa, devreye biz gireceğiz. Gerekirse ayaklarına kadar giderek yaptığımız çalışmanın önemini karşılıklı diyalogla anlatacağız" dedi.

Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, "Başkanımız sayın Nihat Zeybekci bu çalışmamızla ilgili olarak 'iyi bir virüs aşılayacağız' demişti. Şimdi biz bu virüsü aşıladık. Gerçekten bu proje Türkiye'de en başarılı projelerden birisi" dedi. Şamil Çınar, son olarak da Umutkent 1 ve 2'nin önümüzdeki bahar ayında, Umutkent- 3'ün de hiçbir sorunun olmaması halinde 3 yıl içerisinde mülkiyet sahiplerine teslim edilebileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 17:12:09
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 20:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?