5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Avukatlar 1 günlüğüne iş bıraktılar

Avukatlara yönelik şiddet olayları nedeniyle tüm yurtta yapılan 1 günlük iş bırakma eylemine, Denizli Barosu avukatları da destek verdi.
 
Denizli adliye binasında düzenlenen eylemde konuşan Denizli Baro Başkanı Adil Demir, avukatlara karşı 6 yılda 43 saldırının meydana geldiğini ve bu saldırılarda 9 avukatın öldüğünü söyleyerek, "Avukatlar ve barolar olarak teröre çok kurban verdik. Muammer Aksoy'dan, Uğur Mumcu'ya, Ali Günday'a kadar birçok meslektaşımızı kaybettik. Son 6 yılda 9'u ölümle sonuçlanan toplam 43 saldırıya uğradık. Son olarak değerli meslektaşımız Aydın Şahin duruşmadan çıktıktan sonra henüz Beyoğlu adliyesi bahçesindeyken katledildi. Bu caniliği bir kez daha nefretle kınıyor, merhuma rahmet, ailesine ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz" dedi. 

Eyleme, Denizli Barosu avukatlarının yanı sıra Başsavcı Vekili Cengiz Topel, Adalet komisyonu Başkanı Tahsin Durmuşoğlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Erdinç Korkmaz ve savcılar katıldı. Bugün Denizli il genelinde 600 avukatın, bin 600 duruşmaya eylem nedeniyle girmeyeceği öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 18:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?