5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı için konser verdiler

Denizli Belediyesi'ne bağlı Çocuk Korosu, Çanakkale Destanı ve İstiklal Marşı'nın 85. yıldönümü etkinlikleri kapsamında konser verdi.

Denizli Belediyesi'ne bağlı Çocuk Korusu, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda Çanakkale destanı ve İstiklal Marşı'nın 85. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde konser verdi. Yaşları 8 ve 13 arasında değişen 55 çocuk, Çocuk Korosu Şefi Malik Ulusman'ın yönetiminde, Çanakkale Savaşı ve kurtuluş mücadelesini anlatan ve TRT'nin repertuarından derlenen birbirinden güzel kahramanlık türkülerini izleyenlere sundu. Çocukların, konser bitiminin ardından ellerinde Türk bayraklarını sallayarak seyircilerin arasında dolaşması ise salondakileri duygulandırdı. İzleyenler çocukları dakikalarca ayakta alkışladı.

Denizli Belediyesi'ne bağlı Çocuk Korusu tarafından düzenlenen gecede Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, çocuklara geçmişte Türk insanın kahramanlıklarının anlatılması gerektiğini belirterek, "Çocuklarımız, yabancı film yazarlarının yarattığı kahramanları örnek alıyor. Oysa bizim şanlı geçmişimizde birçok kahramanımız var. Bu geceki konserde, çocuklar unutulmaması gereken değerlerimizi bizlere gösterdi. Onları yürekten kutluyorum'' dedi. Zeybekci, yaptığı konuşmanın ardından konser veren çocuklara çiçek verdi.

Denizli Belediyesi Çocuk Korosu'nun, okullardaki öğrenciler için her hafta ücretsiz olarak Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda konser vereceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 18:27:18
Güncelleme :26 Mart 2006 Pazar 18:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
pelin kılıç IP: 85.100.146.xxx Tarih : 14.12.2006 20:46:16
ben çocuk korosu öğrencisi pelin . bu çalışmamız çok güzel oldu