5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Danıştaydaki saydırıya tepkiler

Danıştay 2. Dairesi Başkan ve üyelerine yapılan silahlı saldırı Denizli'de de çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından kınandı. 

Denizli Barosu Başkanı Adil Demir ve baro yönetim kurulu tarafından düzenlenen basın toplantısında, Danıştay üyelerine toplantı halindeyken yapılan saldırı kınandı. Basın toplantısında konuşan Denizli Barosu Başkanı Avukat Adil Demir, devletin temelinin adalet olduğunu, adaletin de devletleri meşrulaştıran, millet adına devlet faaliyetlerinin hukuka uygunluğunu denetleyen anayasal bir kurum olduğunu belirtti. Barosu Başkanı Avukat Demir, "Danıştay 2. Daire başkan ve hakimlerine sıkılan kurşunlar, Türk milletine, milletin huzuruna, Türk demokrasisine ve laik-sosyal hukuk devletine sıkılan kurşunlardır" dedi. Demir, tüm vatandaşların Cumhuriyet'e yönelik saldırılara karşı birlik olması ve provokasyona karşı dikkatli olmasını istedi. 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Danıştay üyelerine yapılan silahlı saldırının kınandığı, terör ve bölücülüğe ne şekilde ve nereden olursa olsun karşı olunduğu ifade edildi.
.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2006 Çarşamba 18:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?