5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Denizli'de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Denizli İl Müftülüğü ve Denizli Belediyesi'nin organizasyonuyla sürdürülen Hz. Muhammed'in doğumunun 1435. yıldönümü etkinlikleri, Sevindik Mahallesi'ndeki sohbet toplantısıyla devam etti.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Denizli İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Kutlu Doğum Haftası etkinleri çerçevesinde Sevindik Camii'nde kılınan yatsı namazının ardından bir kıraathanede mahalle sakinleriyle sohbet toplantısı düzenledi. Toplantıya, Denizli Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Çalışkan, Ali Alaybeyoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Şahin Tin, Denizli Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili katıldı.

Toplantıda vatandaşlar, Zeybekci ve Gündüz'e sorunlarını, isteklerini ve beklentilerini iletti. Sohbet toplantısında konuşan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, çocuklara ve gençlere kendi milli kahramanlarının öğretilmemesi halinde, başkalarının ortaya çıkardığı medya kahramanlarını örnek alınacağını söyledi. Belediyenin imkanı ölçüsünde çocuklara ve gençlere yönelik projeler geliştirdiğini ifade eden Başkan Zeybekci sözlerine şöyle devam etti:
''Televizyonlarda, sinemalarda yıllarca Kızılderililer barbar, Amerikalılar kahraman gibi öğretildi. Oysa yıllar sonra gerçeği öğrendik. Kızılderililer memleketlerini savunmaya, diğerleri de işgal etmeye çalışıyor. Yanlış nasıl anlatılırsa öyle devam eder. Çocuklarımıza gençlerimize sahip çıkmalıyız. Yoksa bar, kafe gibi mekanlarda ayaklı misyonerlerce akıllarının çelindiğini gördük. Bunun değişmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Geçen yıl da yaptık, bu yıl da yapacağız. Belediyemizin imkanları ölçüsünde 80 bin kitabı çocuklarımıza dağıtacağız. Siyasi hiçbir ayırım yapmaksızın yazarları Türk olan hikaye ve romanlar çocuklara dağıtılacak. Çocukların boş ve gereksiz alanlarda zaman kaybetmemesini sağlayacağız."

Başkan Zeybekci, Denizli Belediyesi'nin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek istediğini belirterek, ''Türkiye'de ilk defa 60 tane basketbol ve voleybol sahası yapıyoruz. Ayrıca her 2-3 mahalleye amatör spor kulüpleri kurulacak. Forma, şort, ayakkabı ve tüm malzemeleri biz vereceğiz. Amacımız çocukları ve gençleri sağlıklı işlerle meşgul etmektir'' dedi.

Denizli İl Müftüsü Mahmut Gündüz ise, Hz. Muhammed'in hayatından örnekler vererek büyüklerin çocuklara ve gençlere olan yaklaşımın nasıl olması gerektiğini açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 18:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?