5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Denizli'de Turizm Haftası etkinliklerni

Denizli'de Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde, Pamukkale'de tören düzenlendi.

Pamukkale'de tarihi Antik Tiyatro'da düzenlenen Turizm Haftası kutlamalarına Denizli Valisi Gazi Şimşek, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Şahin Tin ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama töreni, Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Denizli Valisi Gazi Şimşek, Türkiye'deki otel fiyatlarının çok düşük olduğunu belirterek, "Avrupa'da 200-300 eurodan aşağı otellerde kalmak mümkün değildir. En basit otelde kalırsanız 100 euroya kalırsınız. Ama Türkiye'de bizim otellerin fiyatları 11 dolar, 13 dolar, 25 dolar arasında değişmektedir. Bu kadar ucuza veriyoruz. Ucuza verdiğimiz içinde belki yabancı turistler bizi ciddiye almıyordur. Pamukkale'de Denizli'de birleşelim. Denizli'nin Türk turizmde lokomotif görevi yaptığını da bilelim. Daha sahilde kum ve güneş turizmi yokken, bizim Pamukkale turizmimiz vardı" dedi.

Bakanların atadıkları il müdürlerine güvenilmediğini ve bakanlıktaki şube müdürlerine güvenildiğini iddia eden Vali Şimşek, "Böyle bir şey olamaz. Artık devletin gönderdiği herkese güvenmek zorundayız. Eğer buradaki insan beceriksiz ve iş yapamıyorsa, yerel halkla dayanışma içerisinde değilse ve onların desteğini tam alamıyorsa rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Artık Türkiye oraya gelmek zorundadır. Türkiye birtakım makamların, artık ömrü billah, ömür boyu kullanacağı yerler olmaktan çıkmak zorundadır. Ben de merkezi hükümetin temsilcisiyim. Aynı şeyler benim için de geçerlidir. Hiç bunlara gücenmiyorum, çalışan kişi kalsın çalışmayan ise gitsin" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, turizmde başarılı olan otel çalışanlarına teşekkür belgesi verildi. Öte yandan yamaç paraşütü gösterilerinin de yapıldığı etkinlikte, Çameli yöresinden türküler ve oyunlarla Hayri Dev ve ekibi sahne aldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 14:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?