3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Engelliler valiliğe yürüdü

Denizli'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi, Delikliçınar Meydanı'ndan Denizli Valiliği önüne kadar yürüdü.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi yürüyüş düzenledi. Tekerlekli sandalyeleri ve koltuk değnekleriyle yürüyüşe katılan engelli vatandaşlar, Delikliçınar Meydanı'ndan yürüyüşe başladı.

Yürüyüş esnasında Gazi Bulvarı'nın bir bölümü trafiğe kapatılırken, bazı vatandaşlar yürüyüşe katılan engelli vatandaşlara alkışlayarak destek verdi.

Engelli vatandaşlar yürüyüş esnasında, "Ankara Ankara duy sesimizi", "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan duy sesimizi" sloganları attı. Delikliçınar Meydanı'nda başlayan yürüyüş, Denizli Valiliği önünde son buldu.

Yürüyüşün ardından valilik önündeki Atatürk Anıt'ı önünde toplanan engelliler, burada saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. İstiklal Marşı'nın okunduğu esnada bir engelli vatandaş oturduğu tekerlekli sandalyeden elleri üzerinde kalkarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Yürüyüş sonunda basın açıklaması yapan Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi Başkanı Osman Çiyancı, engellilerin sorunları konusunda hala net bir adım atılmadığını savunarak, "Hükümetimiz seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmedi. Özürlü Yasası çıkarıldı.

Ancak biz yasaya içi boş yasa dedik ve dediklerimizin hepsi bir bir çıktı. Toplumun ne yazık ki en kalabalık kesimini oluşturan engelliler, bu hükümetten umduğunu bulamamıştır.

2005 yılı Özürlüler Yılı olarak kabul edildi; ama sadece ismiyle kaldı. Hükümetin çıkardığı Özürlüler Yasası ne yazık ki özürlü çıkmıştır.

Önümüzde yeni bir süreç başlamaktadır. Bu süreçte biz Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi olarak, engellilerin haklı talepleri için mücadeleye devam etmeye kararlıyız, asla sessiz kalmayacağız" dedi.

Basın açıklamasının ardından Denizli Valiliği önünde toplanan özürlüler yürüyüşlerine Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şubesi önüne kadar devam ettirdi.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 15:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?