3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

'Esnaf Ahiliği yaşatmaya çalışmakta'

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Denizli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol ve oda temsilcileri, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'yi makamında ziyaret etti.

Denizli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkkol ve oda temsilcileri, Belediye Başkanı Zeybekci'yi ziyaret etti. Ahilik kültürünün Denizli'de canlılığını koruyan bir uygulama olduğunu belirten Başkan Zeybekci, "Esnafımız yaptıkları çeşitli etkinlik ve uygulamalarla Ahiliği günümüzde yaşatmaya çalışmaktadır.

Toplu yapılan yemekler bunun en güzel örneğini oluşturmaktadır. Ben esnaflarımızın bu hafta münasebetiyle Denizli Belediyesi'nin önünde kurduğumuz platformdan yararlanarak Ahilik ile ilgili bilgileri halkımıza anlatmalarını bu alanda özellikle akşam yapılan etkinlik düzenlemelerini öneriyorum" dedi.

Her yıl geleneksel olarak kutlanan Ahilik Haftası'nın bu yıl Ramazan ayına rastlamasıyla birlikte daha mütevazı geçtiğini ifade eden Denizli Esnaf Odaları Birlik Başkanı Musa Çelikkol, "Bilindiği gibi bazı odalarımızda hala seçimler devam etmekte. Bu ortamda fazla sıkışıklığa sebep olmak istemedik.

Oda olarak elimizden geldiği kadar Ahilik Haftası'nı yaşatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 13:42:28
Güncelleme :15 Ekim 2005 Cumartesi 13:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?