3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Gümüşler'in imarı kabul edildi

Denizli'nin Gümüşler Beldesi revizyon imar planı Belediye Meclis toplantısında görüşülerek karara bağlandı.

Hazırlanan revizyon imar planı hakkında Gümüşler Belediye Meclis üyelerine bilgi veren Şehir Plancısı Nilüfer Arda Taşan, "Gümüşler Karaçay, Gümüşçay ve Şemikler dereleri ile küçük dere yataklarının topoğrafyasını şekillendirdiği bir coğrafyaya sahiptir. Bu yapı bölgenin planlama çalışmasında önemli bir girdi oluşturmuştur.

Bölge yeni gelişme alanları ile Denizli bütününde önemli bir cazibe merkezi olma noktasındadır. Plan kararları ile bu trend daha da desteklenmiştir" dedi.

Bölgenin eğitim, sağlık ve kamusal ihtiyaç alanlarının bölgede yaşaması hedeflenen yaklaşık 80 bin kişinin ihtiyaçlarını karşılayacak oranda planlandığını açıklayan Taşan, "Yerleşme önemli dere yatakları ıslah programında olup, olası afet risklerini ortadan kaldırıcı düzenlemeler plan kararları ile sağlanmıştır.

Belediyenin bu alanları özel proje alanı kapsamında rekreatif amaçlı olarak düzenlemesi ile alan sadece Denizli'nin değil Türkiye'nin örnek göstereceği alanlar konumuna gelecektir. Çok amaçlı spor alanları sağlıklı yaşam oranlarını arttıracak şekilde planlanmıştır. Eğitim alanlarının örgütlenmesi ile de Gümüşler, Denizli bütününde bir eğitim vadisi rolünü de üstlenecektir.

Gümüşler, hazırlanan plan ile kaçak gelişmenin önüne geçildiği, tüm sosyal olanakları ile modern ve yaşayanlarının mutlu ve sağlıklı olduğu bir kent haline gelecektir" dedi.
Gümüşler Belediye Başkanı İbrahim Cinkaya ise yaptığı konuşmada, "Hem yapılaşmada, hem de sanayileşme açısından hızla gelişen bir Gümüşler ortaya çıkarmak için ekip arkadaşlarımızla yoğun bir çalışma ortamı içersine girerek şimdiye kadar çözülmesi imkansızmış gibi görünen tüm sorunların üstesinden geldik" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra meclis üyelerinin oyuna sunulan revizyon imar planı oybirliği ile kabul edildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 16:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?