3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Gurbetçi törende ilgi odağı oldu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Denizli'de de coşkuyla kutlanıyor.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 82. yıldönümü dolayısıyla bu sabah Denizli Valiliği önünde tören düzenlendi. Denizli Valisi Gazi Şimşek, 11. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayfun Aksatan ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, askeri araçla vatandaşların bayramını kutladı.

Törende konuşan Denizli Valisi Gazi Şimşek, Cumhuriyet'in ırk, dil, din ayırımı yapmadan, insanlara refah ve huzur getireceğinden kimsenin kuşku duymaması gerektiğini söyledi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kutlama törenine havanın soğuk olmasına rağmen vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, Almanya'nın Stuttgart kentinde metal işçisi olarak çalışan Şener Turhan (47) herkesin ilgi odağı oldu.

13 yaşında Türkiye'den Almanya'ya gittiğini ve bayram kutlaması izlemediğini belirten Turhan, tüm etkinlikleri kamerasına saniye saniye kaydetti.

Vali Şimşek ve protokol üyeleri, Cumhuriyet Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini dağıttı.

Halkoyunları ekiplerinin gösterisiyle devam eden kutlamalar, askeri birlikler ve öğrencilerin geçiş töreniyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 14:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?