5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Horoza koruma

Uzun süreli ötüşü ve kendine has özellikleriyle dünyada bir benzeri daha bulunmayan Denizli Horozu'nun, kuş gribine yakalanmaması için üretim kümeslerinde güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Denizli Tarım İl Müdürlüğü'nde kurulan kümeslerde nesli sürdürülen ve ırkının korunması için her türlü çalışmanın yapıldığı Denizli Horozu, kuş gribine karşı ekstra tedbirlerle korunuyor. Türkiye'de kuş gribi vak'asının çıkmasından sonra Denizli Horozu Üretim Tesisleri'nin etrafı güvenlik şeritleriyle çevrilirken, İl Müdürlüğü bahçesindeki tel örgüler hem değiştirildi, hem de uzatıldı. Denizli Horozu'nun korunması için alınan tedbirler sonucunda, horozların bakımını yapan 3 kişinin dışında hiç kimsenin kümeslere yaklaşmasına izin verilmiyor.

Bakıcılar, kümeslere girmeden önce özel kıyafetlerini giyerek her türlü hijyenik tedbiri alırken, yaklaşık bin horoz ve tavuk, kümes dışına çıkartılmıyor.

Denizli İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'de kuş gribinin ortaya çıkmasıyla birlikte, göçmen kuşların göç yolları üzerindeki Çardak Acıgöl, Buldan Süleymaniye ve Çivril'deki Işıklı Gölü'nde incelemeler başlattı. Bu bölgelerin sürekli olarak kontrol altında tutulduğu ve şu ana kadar şüpheli bir durumla karşılaşılmadığı belirtildi. Denizli İl Tarım Müdürlüğü, olası bir kuş gribi vak'ası durumunda kullanılmak üzere 250 özel kıyafet aldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 17:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?