3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İncirlipınar'a gölet yapılıyor

Denizli Belediyesi, uzun yıllar atıl durumdaki İncilipınar Parkı'nın bir bölümüne 5 bin ton su kapasiteli gölet yapmak için çalışmalara başladı.

Denizli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Rekreasyon Projesi kapsamında başlatılan çalışmada, mevcut kaynak suların yeni yapılacak olan gölet ve mevcut havuz projelerinde değerlendirileceği belirtildi

Atık suların atık su kanalizasyon tesisine deşarj edilmesi yerine, şebeke suyuyla sulanan İzmir-Ankara ve Acıpayam karayolu refüjlerinin sulanacağı, arta kalan suyun da mevcut günlük arka verilerek, tarımsal alanların sulanmasında kullanılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Yapılacak çalışma doğrultusunda mevcut İncilipınar havuzunun dolu savağından saniyede 26 litre çıkan suyun Akpınar drenaj hattına verileceği, İncilipınar kaynağının verimini artırmak amacıyla ayrıca drenaj çalışmaları yapılarak, yaklaşık 5 bin ton kapasiteli yeni gölet oluşturulacağı belirtildi. İncilipınar Parkı'na yapılacak göletin önümüzdeki ay tamamlanması bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 17:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?