5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Minübüs zammına iptal

Denizli Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nce minibüslerde kısa süre önce yapılan toplu ulaşım zamlarını iptal etti.

Buna göre, taşıma ücreti öğrencilerde 80 YKr'ye, sivillerde ise 90 YKr'ye indirildi.
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, zamların, 5393 Sayılı Kanun'a aykırı olduğunu ve Denizli Belediyesi tarafından iptal edilerek zam öncesi fiyatların yeniden geçerliliğini koruduğunu söyledi. Belediye sınırları içerisinde şehir içi trafik hizmetlerinin 5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre belediyelere verildiğini belirten Zeybekci, "Kanuna göre, belediye sınırları içinde olmak kaydıyla, kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları, taksi sayıları, bilet ücret ve tarifeleri, zaman ve güzergahları belirlemek, durak yerleriyle karayolu, yol, cadde ve sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerleri tespit etmek, işletmek işlettirmek veya kiraya vermek, kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek görevi belediyelere aittir. Söz konusu madde gereği zamların iptal edilmesi yoluna gidilmiştir'' diye konuştu.

Yapılan zamların bugünden geçerli olmak üzere iptal edilerek önceki uygulamaya geçildiğini ifade eden Zeybekci, ''Buna göre minibüslerde öğrenci ücretleri 80 YKr'ye, sivil ücretler de 90 YKr'ye indirildi. Bundan sonra da 5393 Sayılı Kanun gereği zamların belediyemizce belirleneceğinin bilinmesini isterim'' dedi.

Bu arada Denizli Belediyesi, Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği'ne resmi yazı göndererek, zam iptalinin ivedi olarak uygulanmasının gerektiğini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 17:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim gencer IP: 195.87.169.xxx Tarih : 23.01.2006 12:24:09
bencede minibüs zamlari cok abartilmisti halk madur duruma dusmustu Allah razi olsun belediye baskan1m1z bunu duzeltti ancak daha düne kadar sivil ücreti 1 ytl ogrenci ücreti 90 ykr idi biran önce eski tarife uygulanmaya baslansa cok iyi olur düsüncesindeyim.