3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

On kişi sobadan zehirlendi

Denizli'de, şiddetli lodos nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen 10 kişi, Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Denizli'de çeşitli semtlerde sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenerek, mide bulantısı, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetleriyle hastaneye kaldırılan Mevlüt Aydın (34), Özcan Taştan (29), Hamiyet Taştan (24), Perihan Aydın (31), Sevcan Karakula (27), Zeliha Serinkan (35), Nazire Oymak (20), Ümmü Dinger (25), Aysun Abay (32) ve Burcu Abay (11), Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından müşahade altına alınan şahısların sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Özellikle rüzgarlı havalarda soba zehirlenmesi vakalarıyla karşılaştıklarını belirten Devlet Hastanesi Başhekimi Mithat Ekici, "Kış aylarının gelmesiyle birlikte soba zehirlenmesi vakaları da gelmeye başladı. Halkımıza her zaman, soba yakılması konusunda zehirlenmeyle karşılaşıldığında yapılması gereken şeyler hakkında bilgi veriyoruz. Özellikle aile reisleri rüzgarlı havalarda saat kurma yoluyla saat başlarında uyanıp diğer aile fertlerini kontrol etmelidir. Korbonmonoksit gazı ağır bir gaz olduğu için yerde yatan, yatakta ya da ranzada yatana göre daha fazla etkilenmektedir.

Böyle bir zehirlenme şüphesi olduğunda mutlaka odadakiler dışarıya çıkartılmalı, rahat ve temiz hava almaları sağlanmalıdır. Daha sonra bu kişiler, en yakın sağlık kuruluşlarına götürülmelidir. Kesinlikle yatmadan önce yanan sobanın içerisine kömür atılmamalı, yatak odalarına mangal kurulmamalıdır. Bunun yanında baca, soba borusu ve soba kontrolleri de çok iyi yapılmalıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 02:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?