3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

'ROJ TV'ye demeç doğru değil'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın ROJ TV'ye demeç vermesiyle ilgili olarak, "Terör örgütünün televizyon ekranına çıkılmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere bu sabah Denizli'ye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AKP Denizli İl Teşkilatı'nı ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın ROJ TV'ye Şemdinli olaylarıyla ilgili demeç vermesini doğru bulmadığını söyleyen Bakan Şener, "PKK bir terör örgütüdür. Bunu sadece biz terör örgütü olarak kabul etmiş değiliz.

Aynı zamanda AB ülkeleri, ABD ve dünyanın her kesiminde terör örgütü olarak bilinmektedir. Böyle bir örgütün televizyonunun ekranına çıkmayı ben doğru bulmuyorum. Sayın Başbakanımız, Danimarka'da gereken tepkiyi göstermiştir.

Bu tepki doğru bir tepkidir. Türkiye'nin bu hassasiyetini koruması gereklidir. Zaman zaman değişik milletvekillerinin bu kanalda çıkmış olabilecekleri ihtimalini düşünmüyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 12:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?