3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Romanya Başkonsolosu Vali'yi ziyaret etti

Denizli Valisi Gazi Şimşek'i Romanya'nın İzmir Başkonsolosu Mircea Neata makamında ziyaret etti.

Başkonsolos ziyarette yaptığı konuşmada, Denizli'nin Romanya için çok önemli bir bölge olduğunu, kentin sanayi bakımından da Türkiye'nin en önemli bölgeleri arasında yer aldığını belirterek, "Tekstil sektörü çok gelişmiş. Denizli değişmeye ve gelişmeye devam ediyor.

Çok güzel çalışmalar yapılıyor. AB'yle müzakerelere başlamanızdan dolayı da son derece mutluyuz. Umarım üyelik en kısa sürede gerçekleşir ve aynı toplulukta oluruz" dedi.

Vali Gazi Şimşek de yaptığı konuşmada, Romanya'yı ziyaret etmek istediklerini ancak biraz gecikme olduğunu, bu gecikmenin Denizli Belediyesi'nin Braila kentiyle ilgili kardeş şehir projesinden kaynaklandığını ifade ederek, "Bu proje için bazı kararların çıkması gerekiyor ve bu da zaman alıyor.

Bu çalışmalar olumlu şekilde neticelendi. Biz kardeş şehir projesinde iç hukukumuzdan kaynaklanan sorunları bitirerek gitmek istedik. Belediye meclisimiz bu kararı oybirliğiyle aldı ve biz en yakın bir sürede Romanya'yı ziyareti düşünüyoruz.

Biz bu ziyarette kardeş şehirliğin ötesinde ekonomik bağın da olmasını istiyoruz. Ticaret odamız kanalıyla bu ekonomik heyeti oluşturduk. Sadece ortak gün oluşturup deklare etmek kaldı. Belirlenecek o günde biz gitmeye hazırız ve bundan da gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 14:54:31
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 15:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?