3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Soğuk havada yarıştılar

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 70. Atatürk Koşusu'na katılan öğrenciler soğuk havanın etkisi ile zor anlar yaşadı.

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 70. Atatürk Koşusu, 6 ayrı kategoride gerçekleştirildi. Denizli Çamlık Mesirelik alanında başlayan ve Denizli Atatürk Stadyumu'nda son bulan yarışlarda soğuk havanın etkisi ile koşuya katılan öğrenciler zor anlar yaşadı.

Minik öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği koşuyu tamamlayamayan öğrencileri yarışları arkadan takip eden 112 ekipleri ambulansa aldılar. Denizli Atatürk Stadyumu'nun bahçesinde düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Nejdet Ayaz, öğrencilerin koşulara antrenmansız katıldıkları için zorluk yaşadıklarını belirtti.

2006 yılında yapılması planlanan koşularda daha iyi şartlar altında bir yarışma gerçekleştirileceğini kaydeden Ayaz, "Bu yıl hava şartlarından ve daha önceki koşuların yapıldığı yerlerin zeminlerinin kötü olmasından dolayı koşu tarihi 10 gün ertelendi. Denizli Valisi Gazi Şimşek'in katkıları ile bu yıl koşuların Denizli Çamlık Mesirelik alanından başlayarak Denizli Atatürk Stadyumu'nda bitmesi kararlaştırıldı. İleriki senelerde koşuların daha iyi yerlerde gerçekleştirilmesi için çalışmalara başladık" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Genç erkeklerde 1'inci Emre Karaday, 2'nci Murat Yıldız, 3'üncü ise Osman Yıldız oldu. Genç kızlarda 1'inci Sevgi Tosun, 2'nci Yasemin Erdoğan, 3'üncü ise Fatma Yurtseven oldu. Yıldız erkeklerde Abdullah Yıldız birinciliği kazanırken, Murak Kırmızıgül 2., Hüseyin Bingöl 3. sırada yer aldı.

Genç kızlarda yarışı Gülay Akdere ilk sırada tamamlarken, 2'nci Emine Üstüner, 3'üncü ise Ayşe Çelik oldu. Yarışmanın son kategorisi olan minik erkeklerde Altay Akpınar bitiş çizgisini ilk sırada geçti. Akpınar'ı sırasıyla Murat Kalkan ve Adem Sönmez takip etti. Minik kızlarda 1'inci Derya Yalman, 2'nci Gülben Güdeş oldu. Sevgi Karedeniz ise 3. sırada yer aldı.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 15:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?