5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Türk-Yunan festivali başladı

Denizli Belediyesi'nin katkılarıyla 9-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 5. Türk - Yunan Dostluk Festivali başladı. 

Denizli Belediyesi'nin İncilipınar Mahallesi'nde yaptırılan İncilipınar Parkı'nda yaptırılan heykel açılışına katılan Yunan davetliler, gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldılar. Açılış esnasında konuşan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, "Türk - Yunan barışının dostluğunun komşuluğunun, aynı toprakları aynı kültürü aynı değerleri, paylaşmasının bir anlatımı olan bir eseri açacağız. Bu eserin buraya konulmasında, Türk - Yunan Dostluk Derneği'ne teşekkür ediyorum" dedi. 

Konuşmanın ardından Yunus Tokuş tarafından yapılan ve ülkelerin dostluğunu sembolize eden heykelin açılışı gerçekleştirildi. Türkiye'de gördükleri ilgiden memnun olduğunu belirten Yunanlı sanatçı Klamdia Delmer, bu tür etkinliklerin Türk - Yunan ilişkilerini daha da perçinleştirdiğini belirterek, "Hayatta insanların hudut dışında, iki ülkenin dostluğu ve beraber olması çok önem taşıyor. Türk - Yunan arasında bir değişiklik yoktur" dedi. 

Yunanistan'da yayınlanan Ta Nea Gazetesi'nin muhabiri Aristofeli Pelnini, Türk - Yunan halkının arasında benzerliklerin çok olduğuna değinerek, "Çok güzel bir yaklaşım çok güzel bir hareket. Şunu unutmayalım ki aramızdaki farklılıklardan çok benzerlik var. Ege'nin iki tarafındaki insanlar, hiçbir şekilde ayrılmamalı, ayrılacak bir konu da yok" dedi. 

Festivalde Yunanca söyleyecek olan sanatçı Alex ise sahneye çıkacağı için mutlu olduğunu belirterek, "Böyle bir gecenin içinde olmak çok güzel bir duygu. Kendi şarkımı da Yunanca okuyacağım sahnede. Bu projenin çok güzel, çok keyifli geçeceğine inanıyorum. Böyle bir etkinliğe katılacağım diye bazı aktivitelerimi değiştirdim. Çok memnunum. Türk Yunan kültürü birbirine çok uyumlu, dostluğa inan bir insanım. Ben her zaman dostluğa değer veren insanım. Kültürler birbiriyle kaynaşsınlar. İçi içe yaşayalım. Diğer sürtüşmeler olmasa, hep böyle bakılsa olayla. İnşallah olaylar böyle gelişir. Sadece benim düşüncemle olmuyor. İnşallah herkes dostlukla pekişir" dedi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 21:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?