3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Vali Şimşek, Beyağaç'ı ziyeret etti

Denizli Valisi Gazi Şimşek ve kurum müdürleri Denizli'nin Beyağaç İlçesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Beyağaç ziyaretleri sırasında Beyağaç Kaymakamı Cemil Öztürk'ü makamında ziyaret eden Şimşek, Öztürk'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Şimşek ve beraberindeki heyet, Beyağaç Hükümet Konağı yanındaki parkta köy muhtarları ve vatandaşlarla biraraya gelerek ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Vatandaşların şikayetlerini dinleyen Şimşek, Beyağaç-Tavas arasındaki 64 kilometrelik yolun yapımına başlandığını, 6 kilometrelik bölümünün altyapısının bittiğini ve bu yolun en kısa sürede bitirilmeye çalışıldığını söyledi. Muhtarların eğitim ve sağlık konusundaki isteklerini ve çözüm önerilerini de değerlendiren Şimşek, "Ellerindeki imkanlar ölçüsünde yapılabilecek en iyi şeyi yapacağız" dedi.

Daha sonra Vali Gazi Şimşek ve beraberindeki heyet, Kaymakam Cemil Öztürk ve Beyağaç Belediye Başkanı İsmail Eliuz ile birlikte Kartal Gölü'ne gitti. Şimşek, Kartal Gölü'nün turizme kazandırılması konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Denizli'de Pamukkale'nin turizmde lokomotif görev yaptığını açıklayan Şimşek, "Ancak biz Denizli'de bu tür etkinliklerin o bölgeyle sınırlı kalmasını istemiyoruz. Beyağaç'a yaptığımız gezide hem bu ilçemizin kültürel değerlerinin ortaya çıkartılması hem de turizm konusunda yapılabilirliklerin ortaya çıkartılmasına çalışıyoruz. Kartal Gölü efsaneleriyle ünlü bir gölümüz. Dolayısıyla bu gölün korunması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'de son yıllarda doğa turizmine ilginin arttığını belirten Şimşek, "Kültür turizminin ortaya çıkartılması ve bunun ticari bir mal olarak değerlendirilmesi ana projelerden olması gerekir. Burası Denizli İl Özel İdaresi'nin stratejik planlarında öngörülmüş durumda. Bu plan çerçevesinde Kartal Gölü'nün turizme kazandırılmasına çalışacağız. Buradaki doğal güzellikler ve ağaçlar Türkiye'de çok nadir görülen varlıklar. Doğaseverlerin bu turizme katılması konusundaki çalışmalar yapacağız. Öncelikle buraya gelen yolun iyileştirilmesi gerekiyor. Önümüzdeki günlerde hem bu yolu iyileştirmeye çalışacağız. Beyağaç'ı Muğla'ya bağlayan yolu yaptığımızda ulaşımı kolaylaştırılmış bir yer haline gelecek. Bundan da hem Denizli hem de burada yaşayan vatandaşlar kazançlı çıkacaklardır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 20:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?